Helemaal weg van Zanzibar

Kevin Stickens,
02-09-2021
Vacancesweb.be

Het paradijselijke Zanzibar heeft veel weg van de hemel op aarde. Dit kleine eiland aan de oostkust van Afrika, hoort bij Tanzania. Of je nu heerlijk wilt relaxen op idyllische stranden of een safari wilt ondernemen in Tanzania, hier combineer je het allemaal.

De mooiste stranden ter wereld?

Die van Zanzibar zijn alvast kanshebbers. Zwemmen, snorkelen of duiken, je doet het hier tussen scholen exotische vissen en boven prachtige koralen. Met wat geluk word je vergezeld door dolfijnen.

Maar Zanzibar is veel meer dan enkel exotische stranden. Aziatische, Afrikaanse, Arabische en Europese invloeden vinden hier elkaar en versmelten tot een culturele mengelmoes. Waar deze smeltkroes misschien wel het meest tot uiting komt is in Zanzibar Town, de hoofdstad van het eiland. Reserveer zeker wat tijd om door de straten van de historische binnenstad Stone Town te struinen. De smalle steegjes en exotische geuren zullen je ongetwijfeld weten te charmeren. Hier vind je schaduw, vergaap je je aan al het moois van ambachtslieden. Verdwalen is onmogelijk, want alle steegjes komen op de hoofdweg of aan de kust uit.

Vacancesweb.be

Andere leuke plekjes in Stone Town

Wil je heerlijk chillen nestel je dan in de Forodhani gardens met een drankje. Niet veel verder vind je het oud Arabisch fort, dat in de loop der jaren heel wat functies had, maar ondertussen dienst doet als museum. Ook het oude koninklijke paleis is een bezoekje waard.

Vacancesweb.be

Een paradijs voor snorkelaars

Trek je naar Zanzibar, vergeet dan zeker je snorkel niet. De Mnemba atoll is ongetwijfeld één van de mooiste plekjes ter wereld om te snorkelen. Spring ‘s ochtends op de zeilboot en zet koers richting de atoll. Na een paar uur en het aangapen van heel wat exotische vissen keer je voldaan terug.

Vacancesweb.be

Reuzenschildpadden op Prison Island

Dit piepkleine eiland is niet alleen omringd door koralen, de publiekstrekkers zijn hier de reuzenschildpadden. Het water is hier glashelder. Kom je op het eiland dan bestaat de kans dat je deze dieren mee kan voederen. Sommige van deze reuzen zijn 180 jaar oud en met wat geluk kun je ze ook aanraken.

Vacancesweb.be

Proeven van de lokale keuken

Wil je op een bijzondere plek eten, dan moet je bij The Rock zijn. Probeer de spaghetti met krab en als hoofdgerecht is The Rock Special een must. Een heerlijke fish burger om duimen en vingers bij af te likken. Dit restaurant vind je op zo’n anderhalf uur varen van de oostkust. Zorg dat je tijdig een plekje reserveert, want dit restaurant is door de geweldige setting zeer populair.

Vacancesweb.be