Terug

Herbronnen in de bergen van Zuid-Tirol

Het Italiaanse Zuid-Tirol is de thuishaven van de Dolomieten. Tijdens een wandeling door deze wereldberoemde bergketen doemen ruige pieken en helderblauwe meren op uit het niets. De frisse berglucht brengt je energie helemaal op peil, terwijl je jezelf constant verwondert over al dat moois om je heen.

 

Zo’n 13.000 kilometer aan wandel- en fietspaden loodsen je door de streek. Onderweg sieren rotswanden, valleien en wijngaarden het decor. Je valt van de ene verrassing in de andere. Een plezier dat je beleeft met het hele gezin, ondanks het ruwe landschap zijn er namelijk heel wat makkelijke trajecten. Vooral Val Pusteria/Pustertal, Alpe di Siusi/Seiser Alm en Meran/Merano zijn ideale uitvalsbasissen voor gezelschappen met kinderen.

 

Pittoreske dorpen, imposante burchten

De vele themaroutes laten je kennismaken met de cultuur, het erfgoed en de gastronomie van Zuid-Tirol. Zo verken je de 3.000 jaar oude wijncultuur langs de oudste wijnroute van het land. Te voet, met de fiets of met de auto bewonder je heuvelachtige wijnlandschappen, pittoreske dorpen, imposante burchten en helderblauwe meren. Ondertussen nip je van een smaakvol glas Lagrein, Vernatsch of Gewürtztraminer.

Trentino-Zuid-Tirol © Alex Filz

 

Zuid-Tirol ligt bedekt met comfortabele wellnesshotels. Wie de batterijen wil opladen, ontspant in een zwembad met zicht op de bergen. Mag het wat specialer? Kies dan voor een duik in een hooi- of steenoliebad. Ook een massage met kruidoliën of een dagje in de thermen van Meran/Merano brengen je zalig tot rust.

Lees de volledige reportage