Terug

Herfst in Wallonië: de lekkerste ... gastronomische wandelingen!

De herfst is zo'n mooi seizoen. Overal zijn er kleuren: het is het perfecte moment om wat frisse lucht op te snuiven. En omdat we je graag nieuwe uitstapjes aanbieden, nodigen we je uit om enkele herfst- en gastronomische wandelingen te testen. En om zo vele geneugten te combineren!

Vroum'ekes

Een unieke fromenade!

Een fondue in open lucht, zegt je dat iets? Ja, dan is fromenade iets voor jou! Het idee? Neem plaats ergens in de betoverende natuur en bereid lokale kazen. In de rugzak die je meekrijgt, vind je al het nodige materiaal om je aan een fondue in de open lucht te wagen. Vanuit Moulin du Ruy start dit prachtige avontuur. Er worden verschillende parcours aangeboden, en het goede nieuws is dat ze voor iedereen toegankelijk zijn. De wandelingen variëren van 2 tot 15 km. Dus het is eenvoudig: of je nu rustig wil kuieren of echt stevig wil wandelen, je zal er altijd van genieten! De kaas blijft natuurlijk bijna het hele jaar door voorradig, maar het seizoen eindigt op 3 december.

Met een Bollandais-rugzak in het land van Herve!

Een ander geweldig idee is een wandeling te maken met een bollandais-zak op je rug. In het hart van het land van Herve, in het dorp Bolland, wacht er een verhalende, speelse en gastronomische wandeling op jou. 6 tot 9 km wandelen waarbij je stopt voor een lunch midden in de natuur. En wat voor een lunch! Een bord vol kazen en regionale vleeswaren, peperkoek met fruit, gezouten cake, boomgaardsiroop… Allemaal authentiek. Als je de weiden, paden en boomgaarden doorkruist, kom je ook alles te weten over de legendes en verhalen van het dorp. Merk ook op dat onderweg zelfs een leuk spelletje ‘cache-cache vachette’ mogelijk is! Een avontuur dat nog de hele maand oktober te beleven valt.

Cultuur en eten in Ciney!

Verkies je een gastronomische wandeling doordrenkt met cultuur? Haal dan je Randobag op bij la Cave de David, in Ciney. Naast de lokale producten, die allemaal even lekker zijn, vind je in de tas een kleine wandelgids met onder andere een parcours dat je leidt langs de prachtige gebouwen die het erfgoed van de stad tonen. Maar als je liever op het platteland blijft, is dat ook mogelijk! De routes van 5 tot 12 km bieden ook een gelegenheid om de flessen van de wijnkelders te proeven. Bubbels, wit, rood of rosé, volgens jouw wensen. Een feestelijke “gourmandonnée” om zo snel mogelijk te boeken!

Er zijn nog andere gastronomische wandelingen te ontdekken, zoals de “Kaascroute” in Namen of de “Food-rando” in Bastogne. Nog één ding: vergeet niet te boeken indien nodig, of om het weer te controleren voordat je je stapschoenen aantrekt!

Een kleurrijke herfst vind je op VISITWallonia.be/herfst