Terug

Herfst in Wallonië: kleuren die je niet mag missen!

De herfst zorgt voor een explosie van kleuren en smaken. De bladeren die versierd zijn met glinsterende tinten, de kastanjes die onder onze voeten rollen, de paddenstoelen die overal bloeien... Alles is geuriger en intenser. Om ervan te genieten vind je hier een palet van activiteiten die allemaal even mooi zijn.

Herfst in de gemeente Tenneville Provlux - P. Willems

Het burlen van de herten…

Waarom ga je niet het bos in om naar het burlen van de herten te luisteren? Er zijn tal van mogelijkheden om naar de krachtige en wilde kreet van de Koning van het Bos te luisteren. Je kan bijvoorbeeld naar het Wildpark van la Roche gaan, waar een gids zijn passie voor herten zal delen. Of neem deel aan de speciale avonden georganiseerd door verschillende organisaties in Saint-Hubert. Een goede begeleiding is inderdaad geruststellend om zo’n avontuur te beleven! Maar als je liever alleen het bos ingaat, zijn er op verschillende plaatsen observatieposten opgezet. Lees echter zeker de aanbevelingen van VisitWallonia om zonder gids naar het burlen van de herten te gaan luisteren. Opgelet, luisteren naar het burlen van de herten kan van half september tot half oktober.

WBT - Bruno D'Alimonte

Champignons plukken: op stap met experten!

Champignons plukken is een andere geneugte in de herfst. Hun vormen, hun geuren, hun kleuren. Wat een genot om ze te observeren! Maar kijk uit voordat je ze klaarmaakt! Het is natuurlijk ideaal om een wandeling te maken met een deskundige mycoloog. Er worden hier veel wandelingen georganiseerd, waaronder een leuk uitje naar Nassogne, in de Ardennen. Ontdekkingen, informatie delen, plukken, koken en proeven staan op het programma om een spannende dag door te brengen.

WBT - SPRL Cernix-Pierre Pauquay

Bosbaden

Het bos is ook een bijzonder aangename plek om in dit seizoen te beleven! Onszelf onderdompelen in het bos, onze zintuigen wakker maken, de tijd nemen om weer contact te maken met de natuur: wat een genot! En wat een sereniteit, als je gaat bosbaden. De zachte schors van de bomen, de geurige mossen, de kleurrijke bladeren: alles brengt ons terug naar de essentie. Onder de mogelijke opties is er ook Ecosophia, dat de natuur anders benadert en je begeleidt in het avontuur.

Automne Pailhe Cint Fontaines Marc Houbart

Als je de geneugten van de herfst intenser wil beleven, aarzel dan niet om een verblijf te boeken. Er zijn thematische verblijven, specifiek gericht op het burlen van de herten of het plukken van paddenstoelen. En als je gewoon droomt van warmte, stop dan bij de gîte Les Trappeurs in Tenneville. Het huis, een bergchalet, is een plek van rust waarin je je volledig kan ontspannen en herbronnen.

Bezoek voor meer ideeën, meer mogelijkheden en altijd meer avonturen VISTWallonia.be/herfst!