Terug

Heropvoering van de slag van Waterloo: meer dan 2.000 figuranten!

03/05/2022

Noteer 18 en 19 juni in je agenda: na twee jaar pauze omwille van de coronacrisis, zal de heropvoering van de beroemde Slag van Waterloo terug plaatsvinden!

Alex Kouprianoff

Meer dan 2.000 figuranten uit heel Europa worden verwacht rond de Leeuw van Waterloo om er deel te nemen aan het weekend dat de 207e verjaardag herdenkt van de slag tussen de troepen van Napoleon en die van Wellington en zijn medestanders.

Bivaks

De gezondheidssituatie maakt het opnieuw mogelijk honderden figuranten samen te brengen op het veld van één van de grootste veldslagen uit de Europese geschiedenis. Hoewel de meesten onder hen uit Europa zullen komen, komen voor de gelegenheid ook een paar soldaten uit Australië. Ze worden ondergebracht in bivaks die het publiek zal kunnen bezoeken bij Napoleon’s laatste hoofdkwartier (Vieux-Genappe) en bij de hoeve van Hougoumont.

Alex Kouprianoff

Programma

De twee heropvoeringen van de gevechten vinden plaats op zaterdag 18 juni om 20u en op zondag 19 juni om 10u30 in de velden tussen de Leeuw van Waterloo en de boerderij van Mont-Saint-Jean. Een tribune zal ervoor zorgen dat 12.000 toeschouwers alle heropvoeringen van het weekend bij kunnen wonen. Nieuw dit jaar is dat een ‘civiel’ dorp oude ambachten zal eren.

Reservaties

Reserveren kan alleen online, op de website www.bataillewaterloo.be. De prijs van het spektakel varieert van 15 tot 45 euro, afhankelijk van de gekozen plaats. De prijs van het bezoek aan de bivaks bedraagt 12 euro, terwijl dat voor kinderen onder de 12 jaar gratis is. Dankzij combitickets kan je de bivaks bezoeken, het Monument van de Slag en het museum van Napoleon’s laatste hoofdkwartier.

Meer weten