Terug

Het beste restaurant ter wereld is een ware verrassing!

We hadden verwacht dat er bovenaan de ranglijst alleen sterrenrestaurants zouden staan. Dat is het geval, met één grote uitzondering!

Het Japanse restaurant "Sugalabo" klom maandag naar de top van de Franse ranglijst "La Liste", die 1.000 uitzonderlijke restaurants over de hele wereld bevat. Opvallend is dat deze eetgelegenheid niet wordt genoemd in de Michelin-gids en dus geen sterren bezit. Sugalabo haalde dezelfde score als "Guy Savoy" in Parijs, "Le Bernardin" in New York en "Ryugin" in Tokyo, alle drie 3 sterren waard.

Het succes van Yosuke Suga, evenals dat van Chief Seiji Yamamoto, is "het teken van de opkomst van Azië dat we al enige tijd observeren, met Japan aan de leiding, al doen ook China, Korea en Thailand het steeds beter", aldus de heer Zipprick, medeoprichter van La Liste.

En Belgische restaurants?

Peter Goossens' "Hof van Cleve" *** in Kruishoutem is het 68ste beste restaurant ter wereld, terwijl Bart de Pooters "Pastorale" ** de 93ste plaats inneemt. In de lijst van de 1.000 beste restaurants staat België op de 13e plaats van de meest bekroonde landen, achter de top drie Japan-China-Frankrijk.

Eerste Belg in de rangschikking: "Hof Van Cleve" *** met een score van 96.50/100, voor "Pastorale" ** (93ste) die een score van 95.50/100 heeft. In de top 200 staan ook "T Zilte" (114e, 95/100), "Sea Grill" (128e, 94.50/100), "Comme chez soi" (129e, 94.50/100), "L'Eau Vive" (130e, 94.50/100), "Bon Bon Bon" (160e, 94/100) en "De Jonkman" (161e, 94/100).