Het bolwerk van Liverdun

Een van de mooiste sites van Lotharingen

Het Hotel van Camilly, in het hart van de middeleeuwse stad Liverdun, met daarin het VVV. © Boucle de la Moselle Het Hotel van Camilly, in het hart van de middeleeuwse stad Liverdun, met daarin het VVV.

Liverdun, gelegen tussen Toul en Nancy, is een klein wondertje, waarvan de oorsprong teruggaat tot de Romeinse tijd. 

 

Versterkt dorp met een geweldig uitzicht

Het vestingdorp Liverdun domineert een opmerkelijke meander van de Moezel. De vlucht van het dorp begint vanaf de dertiende eeuw, toen Liverdun een afgeschermd kamp van de bisschoppen van Toul werd, tijdens de vele oorlogen van die tijd.

Meer info

Fietsvakantie, Liverdun zicht op de Moezel © Régine Datin

 

Door de straatjes

Lopend van de versterkte poort, tot het belangrijkste plein, langs de kerk en door de straatjes van het dorp, zal door de vele wetenswaardige details niemand het belang van Liverdun vanaf de Middeleeuwen tot aan de Renaissancetijd betwijfelen. Een toeristisch circuit (met of zonder gids) leidt u langs de belangrijkste elementen om te ontdekken. Noteer: alle woensdagen in juli en augustus zijn er gekostumeerde (Franstalige) gidsen die families met kinderen rondleiden. 

Meer info

© Bassin de Pompey

 

Het middeleeuws feest van Liverdun

Het jaarlijkse middeleeuws feest van Liverdun mag u niet missen. De 18e keer vindt het plaats op 21 mei. De middeleeuwse stad nodigt u uit voor een bijzondere dag: scènes uit het leven, muziek, ambachtslieden uit heel Frankrijk en een regionale markt. Een stad getransformeerd door het Middeleeuws Festival met 140 deelnemers en 500 mensen in kostuum en met banieren. 

Meer info

© Bassin de Pompey

OOK INTERESSANT VOOR JOU