Terug

Het Maison du Site des Deux-Caps, een prestigieuze klassering

Op de route van Wissant naar Cap Gris-Nez rijden we door het verbazingwekkende landschap dat doet denken aan een lappendeken, met de groen-gele akkers die elkaar afwisselen.

© Eric Desaunois

In Audinghen, een dorpje ten zuidoosten van de Cap Gris-Nez, bevindt zich het Maison du Site des Deux-Caps. Deze site kreeg in 2011 het label van ‘Grand Site de France’, een prestigieuze klassering voor dit ongerepte natuurgebied en een garantie voor duurzaam beheer. Het label is gericht op behoud en ontwikkeling van Franse natuurgebieden. In het Maison des Deux Caps kom je niet enkel alles te weten komt over de streek, het dient ook als vertrekpunt voor fietstochten, wandelingen, natuurrondleidingen en Nordic Walking. (Zie ‘Tip: Wandelen langs de Opaalkust’ onderaan).

 

Daarnaast is er in het Maison een boetiek waar je streekproducten als verse zeevruchten, Charolais-rundsvlees en Sangatte-aardbeien kan kopen. Je vind er ook een restaurant en hotels waar je klassieke en elektrische fietsen huren. Voor de klassieke fietsen betaal je €10 voor een hele dag, voor de elektrische €15 per dag. Reserveren kan bij het kantoor van Maison du Site in Audinghen, via e-mail (contactsitedesdeuxcaps@pasdecalais.fr) of via telefoon + 0033 (0)3 21 21 62 22.

Meer info

Ontvang gratis het Noord Frankrijk magazine Esprit Hauts de France

© Eric Desaunois

"