Terug

Het Masai Mara Natuurreservaat

Dit reservaat is een van de mooiste van Afrika. Het uitgestrekte park grenst in het zuiden aan het Serengeti Nationaal Park in Tanzania.

© Eric Valenne

De ‘Mara’ is een park met vele soorten dieren en een prachtige, weidse natuur: witte en zwarte neushoorns, leeuwen, gazellen, impala's, olifanten, nijlpaarden... Kortom, de big five kunt u er het hele jaar zien. Beleef een onvergetelijke « Out of Africa » ervaring te midden van deze weidse landschappen die door lucht, natuur en onweer vormgegeven zijn... en natuurlijk te midden van leeuwen, cheeta's, luipaarden, hyena's, gieren... die u in de verte kunt bewonderen. Impala’s, gnoes, giraffen, buffels, knobbelzwijnen, nijlpaarden en meer dan 500 soorten vogels in alle kleuren van de regenboog maken deze paradijselijke omgeving in de schaduw van acacia’s compleet.

 

© Eric Valenne

 

Het is niet ongewoon om tijdens een safari een Masai dorp tegen te komen, van het gelijknamige legendarische volk. Tot slot is de grote trek van gnoes die meerdere keren per jaar plaatsvindt een spectaculair hoogtepunt. Ik vroeg me af wat die tienduizenden stipjes aan de horizon waren. Deze trek is bijzonder indrukwekkend, de gnoes steken massaal de Mara-rivier over ook al liggen er talloze krokodillen op de loer. Een fascinerend natuurspektakel om veilig vanuit uw voertuig met de fotocamera vast te leggen of met een verrekijker gade te slaan. Een onuitwisbare ervaring…