Het Pass: families worden in de watten gelegd deze zomer!

Het Pass, dat is een ongelofelijk avontuurlijk wetenschapspark in het Henegouwse Frameries. Interactief, ludiek en educatief. Het opende opnieuw zijn deuren op 17 juni. We bekijken met u de gezondheidsmaatregelen die genomen worden en de activiteiten tijdens deze zomerperiode.

Als ideale bestemming voor gezinnen helpt het Pass groot en klein de wetenschap en de technologieën rondom ons op een leuke manier beter te begrijpen. Een buitengewone plek die je onderdompelt in een interessante wereld en je nieuwsgierigheid op een deskundige manier aanscherpt!Meer info

 

Gezondheidsmaatregelen

“De bewegwijzering werd herzien om een aangepast bezoekersparcours mogelijk te maken, met respect voor de social distancing-regels en om te vermijden dat mensen elkaar kruisen,” legt Talissa Giove uit, die de communicatie van het Pass verzorgt. “Je moet ook verplicht online reserveren en vooraf een ticket kopen op onze website. De tickets zijn op datum, zodat we een limiet van ongeveer 600 bezoekers per dag kunnen respecteren.”

Voor de bezoeken zelf herinnert Talissa Giove eraan dat “het dragen van een mondmasker verplicht is vanaf 12 jaar in alle binnenruimtes. We hebben alcoholgel voorzien aan de ingang van elke expositieruimte. 

 

Biodiversiteit en escape game

“De belangrijkste animaties vinden buiten plaats, aangezien er genoeg ruimte is. Er zijn 4 verschillende animaties rond biodiversiteit: ontdekking van planten en dieren in de levende vijver, de creatie van een mini-moestuin om mee naar huis te nemen, de bouw van een insectenhotel met een lasersnijder, … Op dagen met slecht weer, stellen we een parcours voor families voor, een speurtocht met de natuur in een centrale rol,” gaat Giove verder. De tentoonstellingen, de 3.000 m² grote buitenspeeltuin en de cinemazaal zullen ook de hele zomer toegankelijk zijn. 

 

“We hebben ook een escape game opgezet rond het thema ‘een virus, een vaccin’, wat perfect aansluit op de actualiteit!” Het gaat om een bijkomend aanbod dat dus niet inbegrepen is in de ticketprijs. Tenslotte vermelden we nog het Ciné Télé Revue-aanbod: “aan de lezers van  Ciné Télé Revue bieden we één gratis plaats bij aankoop van drie betalende plaatsen voor de toegang tot het Pass.”