Terug

Het regionale natuurpark van de Provençaalse Baronnies

Welkom in het koninkrijk der lavendelgeuren en aromatische planten.

Grote lavendelplantage in Mevouillon Grote lavendelplantage in Mevouillon

Met een oppervlakte van 1560 vierkante kilometer strekt het regionale natuurpark van de Provençaalse Baronnies zich uit over een massief tussen Drôme en Hautes-Alpes met een overvloed aan middeleeuwse, hooggelegen dorpen, allemaal even mooi.


Unieke landschappen: boomgaarden, olijfgaarden en lindebomen, maar ook de lavendel, tijm en rozemarijn; een opmerkelijke biodiversiteit.


U zult uw ogen uitkijken tijdens uw uitstapjes (te voet, te paard, met de mountainbike of de fiets) door het hart van het park, in deze ‘Provence met bergen’, waar u zowel bossen als heiden tegenkomt. Een plek van sterke sensaties en adrenaline, een plek voor klimliefhebbers, van via ferratas en vrije vlucht tijdens paragliding.

Meer info

 

Een sterrenpark…

Als u houdt van sterrenhemels zult u hier grootste, uitzonderlijke momenten beleven, want de regio van de Provençaalse Baronnies wordt vooral goed beschermd tegen lichtvervuiling… In de ‘reserves voor de donkere hemel’ is de melkweg overal zichtbaar.

 

De “villages perchés” (hooggelegen dorpen) van het Parc Naturel des Barronnies

Het zijn er zoveel dat u, terwijl u het Regionaal Natuurpark verkent, er eenvoudig achterkomt waarom ik het zo moeilijk vond om een keuze te maken. Hier zijn 3 minder bekende dorpen die zeker ook een bezoek waard zijn ...

Het dorp Nyons

 

Montbrun les Bains

ligt hoog verscholen tussen de Mont Ventoux en de Montagne de Lure en is omringd door lavendelvelden. Montbrun les Bains onderscheidt zich door zijn thermen. Verenig het nuttige met het aangename en ontdek de verschillende wellness en fitness kuren die dit prachtige plaatsje te bieden heeft te midden van hectaren natuur. Montbrun les Bains behoort tot Frankrijks mooiste dorpen en kunt u het beste buiten het hoogseizoen bezichtigen om de schoonheid ervan zo goed mogelijk te ervaren.

 

Het dorpje Rochebrune

biedt, door zijn ligging op een begroeide heuvelkam, een prachtige aanblik. Het dorp heeft mooie geplaveide straatjes, bloemrijke gevels, typische daken, blauwe en groene luiken, lage muurtjes , pleinen en tuinen waar krekels van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat tjirpen. Wandel via een flauwe helling naar het hoogste punt van het dorp en geniet bij de kerk en de toren van het adembenemende uitzicht.

 

La Motte-Chalançon

is een klein middeleeuws dorpje op een heuveltop in de vallée de L’Oule, ten noorden van het Regionale Natuurpark van de Baronnies en is zeer de moeite de waard om per fiets of met de auto te bezichtigen. De weg ernaartoe biedt alleen al prachtige uitzichten op het dorp dat omgeven is door bergen. Dit charmante dorp heeft veel steile, geplaveide straatjes en gewelfde doorgangen. Maar dat is niet het enige. Ontdek ook tijdens uw wandeling de oude burcht, de kerk op het hoogste punt, de verschillende fonteinen en voormalige wasplaatsen.

"