Terug

Het schiereiland van Giens: welkom in het paradijs!

Een eiland dat er eigenlijk geen is... Het schiereiland van Giens is een heel bijzonder plekje (Var - Frankrijk tussen Toulon en Saint-Tropez), waar het avontuur nooit veraf is. In dit stukje Zuid-Frankrijk beleeft u samen met uw reisgenoten gegarandeerd onvergetelijke vakantiemomenten en creëert u herinneringen voor het leven. Hoe kan het ook anders op zo’n droomlocatie waar de mens het natuurlijke evenwicht heeft weten te bewaren.

 

Giens, unieke charme

Het schiereiland van Giens is wellicht een van de meest uitzonderlijke natuurlijke fenomenen langs de Middellandse Zee. Een eiland is het niet, maar u kunt het bezwaarlijk vasteland noemen... Dit schiereiland vormt echt een wereldje op zich. 

Wat u hier in Hyères vindt, is ronduit uniek. In de winter wordt de Route du Sel van L'Almanarre, ten westen van de tombolo, omgevormd tot een fiets- en wandelpad waar de plaatselijke bevolking maar al te graag gebruik van maakt.
  De twee zandstroken, eigenlijk strandwallen van 4 km lang gevormd door slibafzetting, waarop later zoutmijnen werden aangelegd, zijn een toevluchtsoord en een welkome rustplek voor trekvogels. 
U kunt er maar liefst 80 verschillende vogelsoorten spotten: reigers, sterns, kluten, zilverreigers, ruiters, roze flamingo’s, talingen, aalscholvers... In de zomer krijgen zij gezelschap van kitesurfers, zeilers, zeilwagenpiloten en watersportliefhebbers.

 

Een originele en onvergetelijke vakantie

Op het uiteinde van het schiereiland vindt u een park van 34 hectare, waar u 360° om u heen kunt kijken naar de kreekjes, het felblauwe water en de mediterrane vegetatie. Van duikers tot pootje-baders, van doorgewinterde zeilers tot gepassioneerde dierenfotografen, van kampeerders tot cocooningliefhebbers, iedereen, van alle leeftijden, man of vrouw, vindt een stukje geluk in Giens.

Port Cros - Le fort de l'Estissac

 

Giens en omgeving

Welk thema u ook kiest - natuur, water, avontuur, originaliteit, cultuur… - hier komt u terecht in een wereld waar spel en avontuur geen einde kennen. 

In Hyères-les-Palmiers zou men zich afvragen of bepaalde gemeenschappen hier niet midden in het paradijs wonen. We nodigen u uit om er zeker een kijkje te gaan nemen, en voeg meteen ook de volgende bezoekjes in 

Giens en omgeving toe aan uw reisplanning: 
Het Provençaalse dorpje waar dichter Saint John Perse gewoond heeft en gestorven is 
De kleine haven van Madrague 
Het wandelpad langs de kust, dat langs de kliffen en stranden loopt
De zoutmijn van Pesquiers 
Het eiland Porquerolles en de rest van de Iles d'Or 
Het nationale park Port Cros

Ile de Porquerolles, baie de Notre-Dame

 

Giens is echter maar een klein stukje van de gemeente Hyères-les-Palmiers, die naast het schiereiland ook nog andere eilandjes omvat. Maar overal springt de diversiteit van het landschap meteen in het oog. Bent u klaar voor een reis met een vleugje avontuur, maar vooral met eindeloos plezier? Kom dan naar Giens en omgeving!

Geniet ervan

Stavelot

vankantiehuis "Vieux Chêne"**** 26p well

vanaf €2100 €1890 / week

Waimes/Weismes

Vennhaus 33p gezellige vakantiehoeve 1872

vanaf €1350 / week