Hier verkiezen de Belgen heen te gaan voor een daguitstap

Tussen juni 2021 en juni 2022 zetten de Belgen 81 miljoen om, waarvan bijna 18 miljoen aan ... de Belgische kust!

Bernard Hermant

Een studie van Westtoer, de toeristische dienst van West-Vlaanderen, geeft aan dat de kust de favoriete bestemming is voor de Belgische dagtoeristen. De Vlaamse kunststeden (Brugge, Gent, Antwerpen, Mechelen en Leuven) en Brussel ontvingen samen 30 miljoen eendaagse reizen. De overige 33 miljoen vonden plaats op het platteland van Vlaanderen. Uit de studie blijkt ook dat 8 op de 10 Belgen op een dagtrip naar Vlaanderen uit Vlaanderen komen.

De studie vertelt ons ook dat dagtoeristen goed zijn voor 2,7 miljard euro aan inkomsten. Een Belg op uitstap geeft gemiddeld 32 euro uit, waarvan een groot deel gaat naar restaurants en cafés.

De kust is vooral populair bij gezinnen met kinderen en tijdens de zomer. Het platteland wordt ook voornamelijk in de zomer bezocht. Aan de andere kant worden city trips vaker in het voorjaar gedaan.

Westtoer voerde deze studie uit in samenwerking met Toerisme Vlaanderen, de Vlaamse provincies, de VZW Kunststeden Vlaanderen en Visit.Brussels. In totaal werden 3.000 Belgen geïnterviewd van juni 2021 tot juni 2022.

✨ Ontdek onze exclusieve selectie van vakantiehuizen in België en over de hele wereld! 🌍 Of je nu alleen op avontuur gaat, een romantische trip maakt, op vakantie gaat met familie of met vrienden een trip maakt, ons op maat gemaakte aanbod zal van elk moment van je reis een onvergetelijke ervaring maken. 💖 Aarzel niet langer, ontdek nu onze sectie die helemaal is gewijd aan reizen en maak je klaar voor een buitengewone vakantie! 🏖️ 🏔️ 🌆