Terug

Hittegolf: Buitenlandse toeristen trekken naar de Belgische kust!

08/08/2022

De recordtemperaturen die in heel Europa zijn waargenomen hebben heel wat Belgische en buitenlandse toeristen naar de Belgische kust geleid.

Maxime Renard

In juli hebben zo’n 2,3 miljoen dagtoeristen het warme zand van de Belgische kust opgezocht, wat ongeveer een kwart meer is dan in dezelfde periode in 2021! Zondag 17 en zondag 24 juli waren met de felle zon en hoge temperaturen de uitschieters met respectievelijk 140.000 en 145.000 dagtoeristen!

80% bezetting!

Tijdens de heel maand lag de bezettingsgraad van hotels gemiddeld op 75 tot 80%, met pieken tot 95% en meer op de dagen waarop het heet was. Dezelfde waardes zijn te zien in de verhuur van vakantiewoningen en op campings.

 Buitenlanders komen naar de Belgische kust!

Heel wat Buitenlandse vakantiegangers hebben voor België gekozen als hun vakantiebestemming. Ze vertegenwoordigden gemiddeld 11% van de toeristen in juli, met de Duitsers op kop, gevolgd door de Nederlanders met een gemiddelde van 6%.

Op campings zitten we op hetzelfde niveau als in 2019. Daar komen vooral Nederlandse, Duitse en Franse kampeerders genieten van de Belgische kust.