Hittegolf: Buitenlandse toeristen trekken naar de Belgische kust!

De recordtemperaturen die in heel Europa zijn waargenomen hebben heel wat Belgische en buitenlandse toeristen naar de Belgische kust geleid.

Maxime Renard

In juli hebben zo’n 2,3 miljoen dagtoeristen het warme zand van de Belgische kust opgezocht, wat ongeveer een kwart meer is dan in dezelfde periode in 2021! Zondag 17 en zondag 24 juli waren met de felle zon en hoge temperaturen de uitschieters met respectievelijk 140.000 en 145.000 dagtoeristen!

80% bezetting!

Tijdens de heel maand lag de bezettingsgraad van hotels gemiddeld op 75 tot 80%, met pieken tot 95% en meer op de dagen waarop het heet was. Dezelfde waardes zijn te zien in de verhuur van vakantiewoningen en op campings.

 Buitenlanders komen naar de Belgische kust!

Heel wat Buitenlandse vakantiegangers hebben voor België gekozen als hun vakantiebestemming. Ze vertegenwoordigden gemiddeld 11% van de toeristen in juli, met de Duitsers op kop, gevolgd door de Nederlanders met een gemiddelde van 6%.

Op campings zitten we op hetzelfde niveau als in 2019. Daar komen vooral Nederlandse, Duitse en Franse kampeerders genieten van de Belgische kust.

 

✨ Ontdek onze exclusieve selectie van vakantiehuizen in België en over de hele wereld! 🌍 Of je nu alleen op avontuur gaat, een romantische trip maakt, op vakantie gaat met familie of met vrienden een trip maakt, ons op maat gemaakte aanbod zal van elk moment van je reis een onvergetelijke ervaring maken. 💖 Aarzel niet langer, ontdek nu onze sectie die helemaal is gewijd aan reizen en maak je klaar voor een buitengewone vakantie! 🏖️ 🏔️ 🌆