Terug

Hopla: Booking.com krijgt een boete!

De hotelreservatiesite Booking.com krijgt een boete opgelegd van bijna een half miljoen euro! Een dubbele tegenslag voor de website die al het slachtoffer was van cybercriminaliteit...

Gegevens van de Nederlandse site werden op 13 januari 2019 buitgemaakt. Hackers konden het veiligheidssysteem van de website omzeilen om zo toegang te krijgen tot de persoonlijke gegevens van klanten. Vervolgens namen de cybercriminelen via mail of telefoon contact op met een aantal van deze klanten en deden zich voor als werknemers van Booking. Het doel? Details van hun kredietkaartgegevens bekomen!

Waarom krijgen ze dan 475.000 euro boete aan hun broek, terwijl ze het slachtoffer zijn van gegevensdiefstal? Gewoonweg omdat de in Nederland gevestigde site het probleem pas 22 dagen later meldde, veel te laat! De boete werd opgelegd door de Nederlandse gegevensbeschermingsautoriteit. Een woordvoerder van het bedrijf verklaarde dat “een klein aantal hotels aan online fraudeurs details onthuld heeft over hun Booking.com-account, maar dat er geen code of gegevensdatabank van het Booking.com-platform gecompromitteerd werd.”