Terug

In het spoor van Belmondo: 5 niet te missen bestemmingen

Een grote ster van het witte doek is niet meer. Met zijn glimlach, zijn acteerprestaties en zijn grote mond deed hij verschillende generaties dromen. Vacancesweb keert terug naar 5 bestemmingen die nauw met hem verbonden zijn.

Hoewel Belmondo hoofdzakelijk in Frankrijk acteerde, en dan vooral in Parijs, verkende hij ook de wereld. Hij was even goed terug te vinden in de Franse overzeese gebieden als in de Himalaya of in Canada…

1. Polynesië

Bébel, zoals hij liefkozend genoemd werd, was vaak te vinden in Polynesië, waar hij twee films inblikte: "Tendre Voyou" (1966) en "Itinéraire d'un enfant gâté" van Claude Lelouch (1988). Behalve door Polynesië werd de acteur ook aangetrokken door de Franse overzeese gebieden, en hij bezat een villa op de Antillen, in Saint-Barthélemy. Merk op dat Belmondo in de laatst genoemde film ook speelt in Keulen, San Francisco en Zimbabwe. 

2. Rio de Janeiro

"L'homme de Rio" is een meesterwerk van Philippe de Broca. In de film speelt Jean-Paul Belmondo de hoofdrol als soldaat met verlof die naar Brazilië trekt om er zijn verloofde te redden. De film werd niet alleen in Rio de Janeiro opgenomen, maar ook in Brasilia.

3. Parijs

Parijs is dé stad van Belmondo. De acteur werd er geboren, woonde er het grootste deel van zijn leven en overleed er. Zijn in Parijs opgenomen films (te beginnen met een groot aantal thrillers), en de toneelstukken waarin hij speelde, zijn niet te tellen. Parijs en Belmondo zijn een onverwoestbaar liefdesverhaal.

4. Népal

"Les tribulations d'un Chinois en Chine": weer een meesterwerk van Philippe de Broca! Gedragen door het succes van "The Man from Rio" werd de nieuwe film gedraaid in Azië, tussen Hong Kong, Nepal en Maleisië

5. Montreal

“Hold-up” is het verhaal van een overval in Montreal. In deze Frans-Canadese film uit 1985 speelt Belmondo de rol van een vriendelijke inbreker, die af en toe ondeugend is. De film bevat ook scènes die opgenomen zijn in Parijs en Rome.