Terug

In het spoor van de magische heksen: Harzer-Hexen-Stieg

Sta je open voor een vleugje magie en gaat je hart sneller slaan van betoverende en sprookjesachtige bossen? Zet dan maar koers richting Harzen-Hexen-Stieg.

Genieten in de Harz © Harzer Tourismusverband, M. Gloger Genieten in de Harz

Maar liefst 95 km aan bewegwijzerde paden liggen er op je te wachten. Het één al mysterieuzer dan het andere. Je baant je een weg door dichte bossen, passeert heel wat grotten en ademt de frisse lucht van de natuur. Spot jij een heks?

 

Een flinke portie geschiedenis

Misschien overleven die heksen wel in één van de vele getimmerde huisjes op je route? Deze regio heeft een geschiedenis die meer dan 1.000 jaar teruggaat. Buiten de fenomenale natuur is er nog een ander aspect dat deze wandelingen nog meer cachet geven: de kunstinstallaties onderweg. Ze duiken op de meest onverwachte plekjes op en trekken ongetwijfeld onmiddellijk je aandacht. Een voorbeeldje? Ga op zoek naar de reuzenmieren die je uitnodigen om er je voeten op te zetten. Andere tussenstops zijn de ertsmijn van Rammelsberg, het historische stadscentrum van Goslar en de Blocksberg. De veengebieden die je doorkruist zijn maar de voorbereiding op deze mysterieuze Blocksberg. In de heksensagen ontmoeten de heksen elkaar op hun bezems in de Walpurgisnacht op de Brocken, we geven het maar even mee. Of je er nu in gelooft of niet, een fenomenale wandeling is het sowieso.

Meer info

Wandelen in de Harz © Harzer Tourismusverband, M. Gloger

"