Terug

India: goed nieuws... Maar niet voor alle toeristen!

cms

door cms

Na 20 maanden lockdown heeft India zijn grenzen weer iets meer heropend voor buitenlandse toeristen! Helaas gelden er voor Belgen nog steeds beperkingen...

Sylwia Bartyzel

Touroperators zijn echter van mening dat de vraag erg laag blijft vanwege hoge ticketprijzen en de beperkingen die nog steeds van kracht zijn voor reizigers uit de Europese Unie, het Verenigd Koninkrijk, China en andere landen.

Het land dat bekend staat om zijn Taj Mahal, woestijnpaleizen en tijgerreservaten sloot in maart 2020 zijn deuren voor buitenlandse toeristen. Vanaf 15 oktober 2021 werden toeristenvisa weer uitgereikt voor volledig gevaccineerde buitenlanders die aankomen met chartervluchten uit landen die wederkerigheid bieden. Deze opening werd maandag uitgebreid naar commerciële vluchten. Maar reizigers uit de Europese Unie, het Verenigd Koninkrijk, China, Brazilië, Zuid-Afrika en andere landen zijn onderworpen aan bijkomende maatregelen, waaronder Covid-tests bij aankomst.

“We krijgen vragen naar informatie en we versturen offertes, maar als men de dure vliegtickets ziet, vertellen ze ons dat ze later zullen proberen te komen,” vertelde M.Mehra aan AFP. “Als de toestand wereldwijd stabiel blijft, verwachten we een volledig herstel tijdens het seizoen oktober 2022.”