Istanbul, de parel van Turkije

Met bijna 15 miljoen inwoners is Istanbul de grootste stad van Turkije. De stad kent een rijke historie door de voormalige Romeinse, Byzantijnse en Ottomaanse overheersing.

Vacancesweb.be

Istanbul is het bruisende middelpunt op de scheidingslijn van Europa en Azië en biedt veel gezellige smalle straatjes, drukke bazaars, een heerlijke keuken en prachtige architectuur om te ontdekken. Kortom, Istanbul is de parel van Turkije en absoluut aan te raden om te ontdekken tijdens een citytrip.

Aya Sophia, de grootste moskee ter wereld

Wist je dat de grootste moskee ter wereld in Istanbul staat? De ‘Aya Sophia’ of ‘Hagia Sophia’ is meer dan 1400 jaar oud en is gebouwd door een Byzantijnse keizer. Het was voorheen een kathedraal specifiek voor de Christelijke godsdienst. Toen de Ottomanen de stad veroverden in 1433 werd de kathedraal omgebouwd naar een moskee. Tegenwoordig staat de moskee op de UNESCO-werelderfgoed lijst en is dus zeker een bezoekje waard.

Vacancesweb.be

Sultan Ahmet moskee, een blauwe moskee

Een andere populaire moskee in Istanbul is de ‘blauwe moskee’. Deze moskee is rond 1600 gebouwd en een architectonisch hoogstandje waardoor het erg geliefd is onder de plaatselijke bevolking. De blauwe moskee ligt vlak naast de ‘Aya Sophia’ wat een prachtig uitzicht geeft. Een goede tip is om hier terug te keren bij zonsondergang. Het geeft een spectaculair beeld van beide moskeeën met het oranje zonlicht.

Vacancesweb.be

Shoppen in de Grand Bazaar

De Grand Bazaar van Istanbul is eigenlijk de voorloper van een winkelcentrum, en de grootste overdekte markt ter wereld. In een labyrint van meer dan 3000 kraampjes en winketjes kan je van alles shoppen: van kruiden tot kleding en souvenirs tot juwelen. Er heerst een prettige drukte en er lopen zowel locals als toeristen rond. Wil je de Oosterse sfeer van Istanbul proeven, bezoek dan zeker de Grand Bazaar!

Vacancesweb.be

Met een bootje op de Bosporus …

Even aan alle drukte van Istanbul ontsnappen? Neem dan een boottochtje over de Bosporus, de rivier die de continenten Europa en Azië van elkaar scheidt. Een erg populaire attractie onder toeristen omdat je vanaf de Bosporus een geweldig uitzicht hebt over de stad Istanbul. Rustig over het water kabbelen terwijl het Turkse zonnetje op je schijnt, met een glaasje wijn in je hand. Wat wil een mens nog meer?

Vacancesweb.be

✨ Ontdek onze exclusieve selectie van vakantiehuizen in België en over de hele wereld! 🌍 Of je nu alleen op avontuur gaat, een romantische trip maakt, op vakantie gaat met familie of met vrienden een trip maakt, ons op maat gemaakte aanbod zal van elk moment van je reis een onvergetelijke ervaring maken. 💖 Aarzel niet langer, ontdek nu onze sectie die helemaal is gewijd aan reizen en maak je klaar voor een buitengewone vakantie! 🏖️ 🏔️ 🌆