Terug

Italië: Heropent het land zijn grenzen voor toeristen binnen enkele dagen?

Italië wil de toeristische sector, die het momenteel erg moeilijk heeft, redden. Om dat te doen, is de regering van plan het land opnieuw toegankelijk te maken voor toeristen, en dat vanaf midden mei!

© Dan Novac

Om het toerisme te helpen herstellen, zal de Italiaanse regering eerder dan de rest van de Europese Unie een vaccinatiepaspoort invoeren, zei minister van Toerisme Massimo Garavaglia. "De omstandigheden zijn goed om het zomerseizoen op 15 mei te laten beginnen," verklaarde hij.

In Italië is het toerisme goed voor 13% van de economie. Vorig jaar kwamen er driekwart minder toeristen naar het land, een verlies van 2% van het BBP, waardoor veel jobs in gevaar komen.

De regering Draghi hoopt deze week haar versie van het "digitaal groen certificaat" in te voeren. Het voorziet in gegarandeerd "Covid-vrije" treinreizen naar zo'n 90 bestemmingen, met het verplicht testen van reizigers voor ze instappen. Checkpoints bij toeristische hotspots zijn een andere mogelijkheid. "In Venetië zoeken ze naar oplossingen om toeristen mogelijk via controleposten de stad in te laten gaan," legde Garavaglia verder nog uit.

 

 

© Luca Micheli