Italië: Hij neemt zand mee als souvenir en moet 1.000 euro boete betalen!

1.000 euro! Dat is wat een Fransman moest betalen omdat hij zand meenam in zijn bagage…

Deze toerist kreeg een boete van 1.000 op Sardinië na de inbeslagname uit zijn bagage van zand dat hij tijdens zijn verblijf verzamelde op het strand van het Italiaanse eiland. De toerist, waarvan de identiteit niet werd vrijgegeven, werd op de luchthaven van Elmas gecontroleerd door boswachters die instaan voor de bescherming van de kustlijn. Zij vonden twee kilo fijn zand in een plastic fles, staat te lezen in het persbericht.

“Dit gedrag brengt niet enkel schade toe aan de natuur, maar brengt ook het behoud in het gedrang van de kustlijn die voorbestemd is voor de duurzame ontwikkeling van het toerisme op Sardinië,” preciseert het persbericht, geciteerd in lokale media. In augustus 2019 werd een Frans koppel aangehouden op Sardinië met 40 kg zand in hun auto, terwijl ze zich klaarmaakten om de ferry te nemen met bestemming Toulon.

Sardinië verbiedt toeristen sinds enkele jaren om zand, vaak in de vorm van rijstkorrels, mee te nemen van op het strand en voorziet stevige boetes voor wie zich daar niet aan houdt.