Japan zet de deuren wagenwijd open!

Japan gaat de toegangsbeperkingen voor toeristen, die meer dan twee jaar geleden werden ingevoerd in de strijd tegen de Covid-pandemie, opheffen!

Su San Lee

Japan zet eindelijk de grenzen open […] Een visum is niet meer nodig”, verklaarde eerste minister Fumio Kishida. De eerste minister heeft echter nog niet meegedeeld wanneer deze wijziging in voege treedt en hoeveel landen betrokken zijn. De archipel zal wel tijd nodig hebben om het record van 2019 van 31,9 miljoen buitenlandse bezoekers te bereiken en vergelijkbare financiële voortgang te boeken (4.800 miljard yen in dat jaar, of zo’n 34 miljard euro in de huidige koers).

Chinese toeristen blijven afwezig

Want in Japan “kwam het grootste deel van de economische impact (van internationaal toerisme, nvdr) van voor de pandemie van de massa’s Chinese toeristen, die heel wat uitgaven aan Japanse elektronica en cosmetica”, zegt Brady. Aangezien de Chinezen wel nog geconfronteerd worden met drastische beperkingen door Covid-19, zullen ze niet onmiddellijk in groten getalen afzakken naar Japan, terwijl ze (inclusief Hong Kong) 37% van de buitenlandse toeristen in Japan vertegenwoordigden in 2019.

De aanvragen van toeristen uit andere landen zouden wel sterk kunnen stijgen, ook al zal dat vanuit Europese bodem wellicht beperkt blijven door de hoge inflatie en de repercussies van de oorlog in Oekraïne op de kosten van luchttransport, zeggen experts uit de sector.

✨ Ontdek onze exclusieve selectie van vakantiehuizen in België en over de hele wereld! 🌍 Of je nu alleen op avontuur gaat, een romantische trip maakt, op vakantie gaat met familie of met vrienden een trip maakt, ons op maat gemaakte aanbod zal van elk moment van je reis een onvergetelijke ervaring maken. 💖 Aarzel niet langer, ontdek nu onze sectie die helemaal is gewijd aan reizen en maak je klaar voor een buitengewone vakantie! 🏖️ 🏔️ 🌆