Strand van Meneham

Je tijd nemen om alles te ontdekken in Bretagne

Als er een plek is waar het allemaal een beetje trager kan, is het Bretagne.

Slow-toerisme is hier helemaal op zijn plaats. Wat wel snel kan is er naartoe reizen, van Brussel naar Parijs met de Thalys en dan nog 1u25 met de TGV en je kan aan je ontdekkingstocht in dit veelzijdige departement beginnen. Eenmaal ter plaatse hoeft niks meer en kan alles. Lekker uitwaaien, fietsen, wandelen, de mogelijkheden zijn oneindig.

Meer info

 

De terrasjes lonken

Het 1800km lange Douanepad (omgedoopt tot GR34), loop voor een deel langs de kustlijn van Bretagne, met adembenemende uitzichten. Zo’n 200jaar geleden moesten douaniers er het handelsverbod met Engeland controleren, een pad met geschiedenis dus. Wandelen kan ook in de talrijke bossen, heidelandschappen of charmante stadjes waar op elk plein de terrasjes lonken.

Trehorenteuc, wandelaar naar Val Sans Retour in het bos van Broceliande © Emmanuel Berthier

 

Of je nu alleen, met familie of vrienden bent, slow toerisme gaat samen met respect voor natuur en traditie, de tijd nemen om met de bevolking te verbroederen en te genieten van de plaatselijke gastronomie. En laat dat nu net een van de grootste troeven zijn van de streek. Wij proberen meteen onze eerste crèperie uit.

Morbihan, het dorp van Pontivy © CRTB

 

Crozon, wandeling tot het punt van het eiland, Île Vierge © CRTB

OOK INTERESSANT VOOR JOU