Karaktervolle steden en dorpen in volle natuur

Niets zo ontspannend en verfrissend als een duik in de prachtige natuur en een rit over plattelandswegen om kleine, goed verstopte dorpen of verrassende steden te ontdekken.

Verrassende landschappen Hérou © FTLB L.Aprosio Verrassende landschappen Hérou

Belgisch Luxemburg heeft enkele opvallende, kleine steden en 8 dorpen die erkend zijn als “Mooiste van Wallonië”. Enkele inspirerende namen die je ongetwijfeld zullen motiveren om op pad te gaan: Torgny, Wéris, Chassepierre …

Meer info

 

8 van de Mooiste Dorpen van Wallonië liggen in Belgisch Luxemburg

Ben je gek van oude stenen, authenticiteit, rust en typische steegjes? Ga dan op ontdekking in deze 8 pareltjes: Chassepierre, Our, Mirwart, Nobressart, Sohier, Torgny, Wéris, Ny.

Van Famenne tot de Ardennen en van Gaume tot Lorraine: elke van deze dorpen zal je ongetwijfeld bijblijven. En aarzel zeker niet een bistro binnen te stappen voor een heerlijk streekgerecht!

Meer info

© FTLB P. Willems

 

Charmante dorpen waar het leven rustig stroomt

Wat dacht je van een tussenstop in een van de charmante stadjes gelegen in het zuiden van het land? Luxemburg telt er een aantal die echt de moeite waard zijn. Slenteren door historische straten of je laten verleiden door enkele regionale producten? Tijd voor een pauze!

La Roche-en-Ardenne
Het imposante feodale kasteel kijkt uit over deze kleine stad, gelegen in de vallei van de Ourthe. Vervelen zal je je hier zeker niet met het enorme aanbod activiteiten.

Marche-en-Famenne
In Marche komen oud en nieuw, traditie en moderniteit samen. Om te ontdekken: fonteinen, groene parken, vreemde sculpturen, typische monumenten en de lokale markt met streekproducten.


Meer info

© FTLB P. Willems

 

Van de ene verrassing naar de andere

Of probeer eens iets anders! Verbazende plaatsen, legendarische bossen, verrassende sites, unieke plekken en activiteiten die enkel in Belgisch Luxemburg te vinden zijn.

Of het nu megalieten zijn, de wijngaarden in Gaume, een ondergrondse maaltijd, een reis naar de maan of een beeldenfestival… Eén ding is zeker: dat alles beleef je enkel hier!

Meer info

© FTLB E. Batter

 

Vriendelijke bureaus om je op weg te helpen

Aarzel niet een van de 9 “Maisons de Tourisme” binnen te stappen om meer informatie te krijgen over de regio. Verspreid over heel Luxemburg wachten gepassioneerde medewerkers je op en geven je tips voor een geslaagd verblijf. In de dorpen kan je terecht bij de toeristische diensten voor meer informatie over lokale markten, wandelingen en trektochten, bezoeken en attracties, overnachtingen, lokale evenementen, lekkere restaurantjes …

Meer info

© FTLB P. Willems