Malaga

Terug

Keramis, van de aarde naar het bord

Als museum en ruimte voor kunst en creatie gewijd aan keramiek, werd Keramis opgericht op de site van de vroegere keramiekfabriek van Boch in La Louvière. Zijn architectuur, hedendaags en gedurfd, omhult een oud, geklasseerd gebouw met drie flesovens, de laatste exemplaren van hun soort in België.

© Benoit Collette

De zegel van Charles Catteau

Het museum belicht de materiële en immateriële getuigen van de activiteit die zich vroeger op de voormalige site van Boch ontwikkelden. Doorheen zijn hele bestaan werd het aardewerk beschilderd door getalenteerde kunstenaars als Charles Catteau.

Vandaag herbergt Keramis bijna 10.000 keramiekstukken die gaan van de eerste stukken die de fabriek in La Louvière produceerde, tot de creaties van hedendaagse kunstenaars (Pierre Caille, Johan Creten, Bai Ming…).

De permanente ruimtes worden aangevuld met tentoonstellingen die focussen op het werk van één of meerdere kunstenaars met behulp van retrospectieven of thematische voorstellingen.


 

© Benoit Collette

 

Creëren in het museum

Keramis beschikt ook over een atelier. Daar wordt, via activiteiten of thematische stages, uitleg gegeven en technieken overgedragen om de oude en hedendaagse werken die tentoongesteld worden beter te doen begrijpen, en dat voor verschillende soorten publiek, van beginnelingen tot meer ervaren bezoekers.

Meer info

© Keramis

"