Kerstmarkten in Wallonië: dit zijn onze beste tips!

Wallonië heeft veel kerstmarkten. Sommige zijn populair, andere vinden plaats op uitzonderlijke locaties, en nog andere zijn misschien minder bekend maar toch zeker een bezoekje waard!

WBT - J.P. Remy

Het is zover! De temperaturen zijn drastisch gedaald, de dagen worden korter en de straten van steden en dorpen zijn versierd met hun jaarlijkse verlichting. Misschien iets minder dan in de voorgaande jaren omwille van de energiecrisis. Niettemin begint de typische sfeer die specifiek is voor de eindejaarsvakantie voelbaar te worden, en dat is vooral te danken aan de traditionele kerstmarkten die je op vele plaatsen in het land vindt. Dit biedt tal van mogelijkheden om een leuke tijd te beleven met familie of vrienden in een unieke sfeer van lekkernijen, cocooning en een beetje cultuur, omdat het zo mogelijk is om verschillende steden te bezoeken die we heel vaak niet kennen.

WBT - J.P. Remy

Onder de niet te missen kerstmarkten plaatsen we die van Luik, want het is niet alleen de grootste maar ook de oudste van België. Andere grote steden moeten zeker niet onderdoen, zoals Bergen en zijn Coeur en Neige, Namen of Durbuy, dat ondanks zijn kleine omvang, toch een groot kerstdorp heeft met tientallen chalets.

Als u de ervaring van een markt wilt combineren met een vleugje cultuur en lokaal erfgoed, kunnen we u alleen maar aanraden om uw zinnen te zetten op iconische sites zoals de abdij van Maredsous, het kasteel van Rixensart, de abdij van Stavelot.

Kortom, of u nu op zoek bent naar een origineel cadeau voor de feestdagen, of zin hebt in een glühwein of gewoon wilt genieten van de warme sfeer van een seizoenmarkt, er is voor elk wat wils!

De lijst met kerstmarkten vindt u op:

VISITWALLONIA.BE/WINTER

✨ Ontdek onze exclusieve selectie van vakantiehuizen in België en over de hele wereld! 🌍 Of je nu alleen op avontuur gaat, een romantische trip maakt, op vakantie gaat met familie of met vrienden een trip maakt, ons op maat gemaakte aanbod zal van elk moment van je reis een onvergetelijke ervaring maken. 💖 Aarzel niet langer, ontdek nu onze sectie die helemaal is gewijd aan reizen en maak je klaar voor een buitengewone vakantie! 🏖️ 🏔️ 🌆