Terug

Koninklijke Serres: binnenkort terug geopend voor het publiek!

De Koninklijke Serres in Laken zullen van 13 mei tot 6 juni toegankelijk zijn voor het publiek. Dit jaar is reserveren noodzakelijk voor de bezoeken, die een maand later georganiseerd worden dan gewoonlijk.

© Visit.Brussels - Jean-Paul Rémy

Het paleis is ook "zeer verheugd" dat, in tegenstelling tot vorig jaar, de serres hun deuren geopend kunnen worden. Bovendien zal het bezoek voor het eerst zowel binnen als buiten plaatsvinden.

Online reserveren is verplicht. Bezoekers moeten een tijdslot boeken op www.koninklijke-serres-royales.be. Er kunnen geen tickets worden gekocht aan de deur van het paleis en het is niet mogelijk ter plaatse te reserveren.

 

Tijdens de wandeling, die voor het eerst ook in de open lucht plaatsvindt, kunnen bezoekers architecturale elementen ontdekken die de tuinen sieren, zoals de ruïnes van een tempel aan de rand van één van de vijvers, de rozentuin met gaanderijen en het atelier van koningin Elisabeth. Tijdens een twee kilometer lange wandeling door de tuinen kunnen bezoekers van de Embarcadère Serre, de Congo Serre, de Wintertuin en de Orangerie ontdekken. Omwille van de coronamaatregelen kunnen de kleinere serres echter niet worden bezocht.

© Visit.Brussels - Jean-Paul Rémy