Korterbij dan je denkt

Vanuit Brussel rijd je met de wagen 1100 km langs de autostrade richting Opolskie, een haalbare afstand.

Vacancesweb.be

Er zijn ook de bussen van Sindbad, die een paar keer per week heen en weer rijden tussen Brussel en Opole. En je kunt ook opteren voor een twee uur durende vlucht vanuit de luchthaven van Charleroi naar Wroclaw. Van daaruit neem je de snelle trein en 45 min later sta je in Opole.

De hoofdstad van de regio is de stad Opole – een van de oudste steden van Polen. Opole is een kleine, gezellige stad die gelegen is in een groene omgeving. De goed bewaarde, oude monumenten en de unieke sfeer in de stad, zijn door de eeuwen heen gevormd door de aanwezigheid in de regio van Poolse, Tsjechische en Duitse bewoners.

Opole
Opole Vacancesweb.be

Opole met Italiaanse invloeden

Het ontbreekt de stad niet aan linken met het verleden: neem nu de Wieża Piastowska, de verdedigingstoren van einde dertiende en begin veertiende eeuw. Het is één van de oudste Poolse voorbeelden van verdedigingsarchitectuur. Een beklimming van de 163 trappen van de toren is zeker de moeite waard: je hebt er een bijzonder mooi uitzicht op de omgeving en binnenin is er een multimedia tentoonstelling. Het oudste en grootste gebouw van Opole is de kathedraal, met een toren van 73 m hoog. En op het centrale marktplein prijkt het stadhuis uit de negentiende eeuw, dat gebouwd is volgens het voorbeeld van de Palazzo Vecchio in Firenze.

In het hedendaagse deel van Opole kan je heerlijk wandelen langs de boulevards, die aangelegd zijn langs de Oder, die doorheen de stad stroomt en langs het kanaal ‘Młynówka’. Dit deel van de stad wordt ook wel het Venetiaanse Opole genoemd. Steek je de charmante voetgangersbrug ‘Most Groszowy’ over, dan kom je op het eiland Bolko. Het brugje krijgt ook de veelzeggende naam van ‘Brug der Verliefden’. Het eiland Bolko is het groene wandelhart van de stad, met het stadspark en een van de grootste Europese dierentuinen. De Zoo van Opole kan uitpakken met een prachtig giraffenverblijf, een mooie loopruimte voor gorilla’s, met een eiland voor maki’s en met het enige Poolse bad voor de Californische zeeleeuw.

Opole zoo
Opole zoo Vacancesweb.be

Opole is ook een muziekstad, de stad van optredens en culturele events. Elk jaar verandert Opole voor enkele dagen in begin-juni in één groot lied, tijdens het Festival van het Poolse lied, dat doorgaat in het amfitheater. Ook kan je altijd terecht in het Museum van het Poolse Lied, waar je niet alleen kennis maakt met de geschiedenis van de Poolse liederen, maar ook zelf je opnames kunt maken in een studio. Je krijgt de opname trouwens ook mee naar huis.

Museum Piosenki Opole
Museum Piosenki Opole Vacancesweb.be

✨ Ontdek onze exclusieve selectie van vakantiehuizen in België en over de hele wereld! 🌍 Of je nu alleen op avontuur gaat, een romantische trip maakt, op vakantie gaat met familie of met vrienden een trip maakt, ons op maat gemaakte aanbod zal van elk moment van je reis een onvergetelijke ervaring maken. 💖 Aarzel niet langer, ontdek nu onze sectie die helemaal is gewijd aan reizen en maak je klaar voor een buitengewone vakantie! 🏖️ 🏔️ 🌆  

Lees de volledige reportage