Terug

Kust en karakter in Alentejo

Tussen het hippe Lissabon en het zonnige Faro geniet je van warme, Portugese sferen in Alentejo.

Deze regio toont je het zuiden van Europa op z’n best. Een kustlijn van wel 100 kilometer kijkt uit over de Atlantische Oceaan en biedt je zowel parelwitte paradijzen als wilde, onaangeroerde stranden.

 

In het binnenland sieren olijf-, kurk- en eucalyptusbomen de glooiende heuvels. Langs talloze fiets- en wandelpaden verken je dit ongerept stuk Portugal waar de sterren ’s nachts nog helder aan de hemel schijnen. Tijdens tal van spannende outdooractiviteiten geeft dit unieke landschap zich prijs en tuur je naar de vele adembenemende vergezichten.

Sublime Alentejo © Frederic Ducout

 

Witte dorpen en een traditionele gastronomie

Alentejo heeft een oppervlakte even groot als dat van België. Er leven slechts 700.000 mensen die je gastvrij door hun streek gidsen. Ze tonen je de rijkdom en de geschiedenis van hun regio en voeren je naar de witte dorpen Evora en Elvas, die trots pronken op de Unesco werelderfgoedlijst.

Marvao

 

Je komt er helemaal tot rust terwijl je proeft van een traditionele, verfijnde gastronomie. Aan tafel doe je jezelf tegoed aan een zalige, mediterrane maaltijd waarin olijfolie, brood, vis, lokale groenten en karaktervolle kazen de hoofdrol spelen. Een goed glas wijn mag natuurlijk niet ontbreken. Deze streek is de grootste producent van het land en staat bekend om z’n absolute klasse.

Meer info

Taberna Vila Alva

Lees de volledige reportage