Terug

Langres: kunst- en geschiedenisstad, wat een ontdekking

In het zuiden van het departement ligt de stad Langres. De stad wordt omringd door stadswallen (8 kilometer lang!) en is de geboorteplek van de beroemde Diderot, bekend dankzij zijn literaire encyclopedie (in 33 volumes)!

Langres, Denis Diderot-plein Langres, Denis Diderot-plein

De stad met haar torens (die van Navarre en Orval), poorten en muurschilderingen, is natuurlijk ook een bezoek waard. Langres is een oude en trotse vesting. De straten lopen als een doolhof door elkaar en brengen je langs de mooiste plekken: het gemeentehuis, overdekte doorgangen …

 

Denis Diderot

Het Maison des Lumières is gewijd aan de schrijver en is zeker een bezoek waard. Je leert er meer over het leven van het genie en vooral over zijn tijd dankzij heel wat interessante objecten en fascinerende drukplaten. Langres heeft het label van kunst- en geschiedenisstad (Ville d’Art et d’Histoire) en wordt beschouwd als een van de 50 mooiste steden van Frankrijk. Reden temeer om er eens langs te gaan tijdens je vakantie! Het Maison des Lumières biedt een zicht op de Verlichting dankzij een originele collectie van de encyclopedie die er tentoongesteld is. Je maakt er eveneens kennis met het leven van de verschillende grote namen die hun stempel hebben gedrukt op die periode: schrijvers, wetenschappers, artiesten en ambachtslieden. Werp ook eens een blik op de nieuwe fascinerende wereld die ook in die periode openging: die van grote reizen, verre ontdekkingen, wetenschappelijke ontdekkingen in de chemie, fysica, astronomie, biologie, het Darwinisme.

Langres

"