Terug

Lego Experience bij Train World verlengd tot 31 maart

Gezien het succes van de Lego Experience, die wordt gehouden in het Trein Wereldmuseum in Schaarbeek, wordt deze expo verlengd tot 31 maart 2019!

De Deense speelgoedgigant Lego nam afgelopen oktober zijn intrek in het Brussels museum Train World. Op het menu: zeven unieke modellen gemaakt met Lego-blokjes, die speciaal voor deze tentoonstelling werden ontworpen. Zo zijn er reproducties te bewonderen van het prachtige station van Schaarbeek, van 900-treinstellen, van een 09-3X, van een locomotief van de 18-serie, van een Eurostar-trein, van een Thalys en van de legendarische Belgische stoomlocomotief 12.004 Atlantic.

 

Niet alleen blokjes

Behalve de Lego Experience krijg je ook de mogelijkheid om de permanente tentoonstelling te bezoeken in de nieuwe hal die gebouwd is voor het Train World Museum. 


Je wist het misschien niet maar het Belgische spoorwegnet is het oudste van het Europese continent. Ga zeker de vijf Belgische stoomlocomotieven bewonderen, waaronder de Pays de Waes, de oudste in zijn soort die bewaard gebleven is in Europa. 

De historische collectie van de NMBS omvat naast de klassieke voertuigen ook een groot aantal voorwerpen, foto's, films, posters, boeken en historische archieven. Alles is onder een thema ondergebracht zoals zijnde veiligheid, tijdsbeheer, postdiensten, kunst en architectuur en zelfs de toekomst van de spoorwegen in België en Europa. 

De beste manier om er te geraken is... met de trein! Train World ligt dan ook vlak naast het station van Schaarbeek.