Terug

Lente in Wallonië : niet te missen tentoonstellingen

20/04/2022

Wat is er leuker dan de deur van een tentoonstelling openzwaaien en je ogen de kost te geven? Nieuwsgierig blijven voor alles is namelijk zo belangrijk! Wandel verliefd door de galerijen. Steek veel op als gezin. Of trakteer jezelf op een moment voor jou alleen. Tentoonstellingen kan je op vele manieren beleven! En in dit voorjaar van 2022 zijn de niet te missen culturele uitstapjes zeer talrijk!

Charlie et Billie - Prehistomuseum

Het is onmogelijk om er hier alles over te vertellen. Daarom een kort overzicht van enkele mogelijkheden…

Lascaux Experiences is een andere technologische ervaring die je echt niet mag missen. Je wordt ondergedompeld in een virtuele tunnel die het Préhistomuseum, in de buurt van Luik, verbindt met de grot van Lascaux. Een reis die je meeneemt naar de wereldberoemde grotschilderingen. Een ongelooflijke techniek die virtual reality combineert met een gedeeltelijke reproductie van de grot die zo fascinerend is. Tot 31 mei kan je in Flémalle deze unieke ervaring beleven!

In Terhulpen wacht je een spannende terugblik op het leven van Tomi Ungerer. Deze ronduit provocerende kunstenaar, maar eveneens posterkunstenaar, illustrator, reclameontwerper, auteur, uitvinder en verzamelaar van objecten, wordt er tot en met 26 juni geëerd. De Stichting Folon toont honderd iconische werken van deze gigant van de tekening die ons in 2019 verliet. Tomi Ungerer, l’enfant terrible, is een niet te missen eerbetoon aan een fascinerende kunstenaar die zijn stempel drukt op de tweede helft van de twintigste eeuw!

Een andere penseelvirtuoos wordt tot en met 21 augustus gehuldigd. Het BAM, het Museum voor Schone Kunsten in Bergen nodigt je uit om het werk van  Bergenaar Anto-Carte te ontdekken. De grootste schilderijen van de kunstenaar worden tentoongesteld: centraal staan de klassieke thema’s van de christelijke iconografie en de grandeur van de boerenwereld. Het aanbod gaat verder met werken uit gemeentelijke collecties en behandelt dezelfde thema’s.

Teen Spirit is een tentoonstelling van hedendaagse kunstenaars georganiseerd door het BPS22 van Charleroi, tot 22 mei. Hedendaagse kunst is hier de insteek tot een reflectie op de adolescentie. De zorgen, het gedrag, de contexten van het leven, op de verschillende continenten. Een visie die afwijkt van wat meestal wordt getoond. Er zijn 30 kunstenaars geselecteerd en je kan er 90 werken ontdekken!

Musée L in Louvain-la-Neuve presenteert een tentoonstelling getiteld «Vormen van verlossing ». Tal van werken van de “redding” via gebruiken en overtuigingen zijn hier te bewonderen. Je vindt er religieuze sculpturen en schilderijen. Sommige werden uitgeleend door de Koninklijke Schenking van de Abdij van Hertoginnedal. Je leert over de redding van de werken en de nauwgezette restauratie- en conserveringswerken uitgevoerd door het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium. Je kan hier terecht tot en met 5 juni.

En als je eens ergens anders zin in hebt, ga dan naar Luik: Europa Expo neemt je mee op een spannende reis om de verschillende gezichten van Japan te ontdekken. Tot 31 december kan je meer leren over dit land dat rijk is aan een cultuur doordrenkt van eeuwenoude tradities. Gastronomie, religie, manga, grote steden: deze meeslepende reis vergeet niets. Een leuke manier om de Japanse archipel te verkennen en Japan te ontdekken!

VISITWALLONIA.BE/LENTE