Lente in Wallonië : wandelingen en uitstappen

Florence Brigode,
14-04-2022
De lente is zo'n mooi seizoen om er weer op uit te trekken! De knoppen verschijnen overal, de eerste bloemen zijn er al en het gezang van de vogels klinkt weer overal... Alles wordt weer groen en geeft je zin om uitstapjes te maken.

De mogelijkheden voor wandelingen en trektochten zijn ontelbaar in Wallonië: het moeilijkste zal zijn om te beslissen welk pad je eerst zal nemen! Maar dat maakt niets uit. Als je je sneakers aantrekt en de omgeving gaat verkennen, komt alles goed! Kom mee en ontdek het allemaal!

Botassart – panorama Tombeau du geant WBT - JP Remy

In Botassart wacht er een prachtige wandeling van 13 km op jou. Deze wandeling begint aan le Tombeau du Géant (het graf van de reus). Deze heuvel, gelegen op de linkeroever van de Semois, enkele kilometers stroomafwaarts voorbij Bouillon, dankt zijn naam aan een legende. Na een nederlaag in 57 v.Chr. verkoos een grote Keltische krijger zich van de Rots van Gattes te storten in plaats van gevangen genomen te worden en naar Rome te gaan om te sterven. De wandeling van gemiddelde moeilijkheidsgraad brengt je naar de rand van de oevers van de Semois. Blauw, groen, het zijn magische tinten die een betoverend schilderij opleveren. Noteer ook dat je vanaf het panorama van Botassart alles van bovenaf kan bewonderen!

Liège – Les coteaux de la Citadelle WBT - Denis Erroyaux

Les Jardins suspendus van Luik zijn een beetje als de hemel op aarde. Als je de route van les Coteaux de la Citadelle volgt, begin je aan een wandeling van 6 km met een gemiddelde moeilijkheidsgraad. Vanaf het Musée de la Vie wallonne neem je trappen en smalle straatjes die je toegang geven tot een reeks terrassen, boomgaarden, bossen, moestuinen en tuinen. Je krijgt onderweg ook de mogelijkheid om prachtige historische huizen te bewonderen. Weet dat de wandeling geheime plekjes omvat die ook de meest nieuwsgierigen zullen bekoren. Het eindigt met een prachtige beklimming op de trappen van Bueren. 378 treden naar een adembenemend uitzicht over de stad…

Abbaye de Villers-la Ville Abbaye de Villers-la Ville asbl

Deze bijna 10 km lange wandeling laat je Villers-la-Ville ontdekken! Ze gaat door een heel bos en een abdij die voor je openstaat. De wandeling begint in de ruïnes van de abdij en gaat van daaruit naar het bos. Vervolgens wandel je naar de dorpen La Roche en Tangissart. In deze wandeling van gemiddelde moeilijkheidsgraad ontdekt je ook een kleine mangrove: een groep planten verzameld op de beek door bevers! Dit uitje laat je genieten van gevarieerde landschappen: bos, weilanden, beken en een uitzonderlijk erfgoed!

Gesves WBT - David Samyn

In Gesves nodigen we je uit voor een originele wandeling! Kunstwerken verspreid in de natuur zullen je verrassen gedurende deze 13 km lange trip. Je stappen leiden je door verschillende omgevingen met artistieke producties. Zo verandert een stam in een kathedraal van licht en beweegt een metalen vogel mee met de wind. Je volgt deels les Sentiers d’art van Condroz-Famenne. Het is een verrassende wandeling!

Bezoek visitwallonia.be/lente voor nog veel meer wandelideeën in de lente!