Terug

Vlaams-Brabant. “Prachtige natuur en interessante mensen: je kan je onmogelijk vervelen”. Luc

De onaangeroerde natuur verkennen, authentieke cafeetjes bezoeken en praatlustige wandelaars ontmoeten: da’s het leven volgens Luc.

Wandelen in Meise

Hij fotografeert en archiveert ook wilde bloemen die hij tijdens zijn wandeling tegenkomt en deelt die online. Geen wonder dat de Plantentuin van Meise volgens hem één van de hotspots van de regio is. Het is immers één van de grootste plantentuinen ter wereld met maar liefst 18 000 verschillende soorten.

Zijn favoriete tocht is de 6 kilometer lange (h)op naar Oppem-wandeling die de glooiende landschappen van de Groene Gordel doorkruist. Vertrek aan het schilderachtige Sint-Stefanuskerkje van Oppem voor een tocht van zo’n anderhalf uur door het hellende kouterlandschap met zicht op de skyline van Brussel en af en toe een kudde Galloway runderen. Huiver met de legende van de Duiversschuur in de mysterieuze bossen en luister naar het getsjirp van zo’n zestig verschillende vogelsoorten in het Foeksenbos. En stop zeker ook even op de Heirbaan om te genieten van het 360 graden panorama. Op een heldere dag spot je het Brusselse Atomium en de Mechelse Sint-Romboutstoren tot zelfs de haven van Antwerpen. Onderweg kan je een lekker hapje eten in het oude stationnetje van Steenhuffel of de beroemde Brouwerij Palm ontdekken en proeven: van ketel tot glas. Afwisseling troef!

POntdek

Wandelen in Meise

Lees de volledige reportage