Terug

Lufthansa annuleert vluchten omwille van… ziekte!

24/12/2021

De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa heeft meerdere intercontinentale vluchten moeten annuleren in de aanloop naar Kerstmis, omdat teveel piloten ziek zijn. Dat meldt het Franse persbureau AFP.

Alan Angelats

“Vooral de transatlantische verbindingen naar de Noord-Amerikaanse steden Boston, Houston en Washington zijn getroffen van 23 tot 26 december omwille van de stijging van het aantal zieken” bij de piloten, verklaarde een woordvoerder van het bedrijf. Lufthansa wil de getroffen reizigers alternatieven bieden.

Omicron verantwoordelijk?

Het verband tussen de zieken en de Omicronvariant van het coronavirus is “speculatief”, want Lufthansa is niet op de hoogte van het soort ziekte dat haar piloten opliepen, voegde de bron eraan toe. “We hebben sterke reserves” aan vliegend personeel, maar “die zijn niet meer toereikend met een dergelijk extreem hoog ziektepercentage”, zei de woordvoerder van Lufthansa, iets wat zich “al eerder had voorgedaan”.

En Brussels Airlines?

Lufthansa’s Belgische dochtermaatschappij Brussels Airlines heeft tot nu toe één vlucht moeten annuleren. Het heeft ook af te rekenen met een hoger absenteïsme door een “combinatie van ziekte, vaccinatie met een boosterprik, en quarantaine”, zei een woordvoerster van de luchtvaartmaatschappij. “We proberen het tekort aan bemanning op te vangen met reserves, maar als dat niet mogelijk is, moeten we de vlucht annuleren”. Tijdens de herfstvakantie had Brussels Airlines met soortgelijke problemen te kampen en schrapte toen ongeveer 15 vluchten.

Ook SAS getroffen

De Scandinavische luchtvaartmaatschappij SAS kondigde woensdag ook de annulering aan van een twaalftal internationale vluchten vanuit Stockholm, nadat er een dag eerder al een dertigtal waren afgelast, met als reden de afwezigheid van door Covid-19 getroffen werknemers of gezondheidsmaatregelen.