Moezel

Terug

Luxemburg Stad nodigt je uit om rustig te slenteren, te shoppen, te reizen in het verleden.

Verblijf in Luxemburg Stad © Luxemburg Tourism Verblijf in Luxemburg Stad

Luxemburg is een Europese hoofdstad op mensenmaat, waardoor het zich onderscheidt van heel wat andere internationale bestemmingen. Hedendaagse plaatsen vermengen zich met de historische monumenten, zoals het historische centrum dat deel uitmaakt van het UNESCO-werelderfgoed.

 

Terrasjes, restaurants, winkel in het centrum

Kuieraars hebben een overvloed aan keuze aan terrasjes in de schaduw waar ze lekkere wijn of Crémant uit de Luxemburgse Moezelstreek of lokale biertjes kunnen proeven. De dag wordt afgesloten in een van de ontelbare restaurants in de stad waar je Luxemburgse gerechten kan ontdekken. Of ga je liever voor pizza, sushi of de verfijnde Franse keuken? De gastronomische keuken kent hier een lange traditie die bevestigd wordt door de 11 restaurants die trots minstens één Michelinster dragen. Ze liggen niet allemaal in het centrum van de stad, maar ze zijn gemakkelijk beschkikkbaar..

Terrasjes, restaurants, winkel in het centrum van Luxemburg © © Thomas Stankiewicz / ONT

 

Musea, tentoonstellingen, concerten op het plateau van Kirchberg

Het plateau van Kirchberg, dat nog in volle ontwikkeling is, draagt trots een hedendaagse architectuur. Deze nieuwe, moderne wijk werd voorzien van een belangrijke culturele infrastructuur, zoals de Philharmonie met de erg gewaardeerde architectuur van Christian de Portzamparc (F), en het Museum voor Moderne Kunst (MUDAM), een lichte plek die gecreëerd werd door de Chinees-Amerikaanse architect I.M. Pei. Beide culturele instellingen staan tot ver buiten het Groothertogdom bekend om hun kwalitatieve concerten en tentoonstellingen.

Wie houdt van de meesters der kunst of interesse heeft in het verleden van het land vindt ongetwijfeld zijn gading in het Nationaal Museum voor Geschiedenis en Kunst (“Musée National d’Histoire et d’Art”), het museum over de geschiedenis van Luxemburg of het kunstenmuseum “villa Vauban”.

Museum voor Moderne Kunst (MUDAM) © Luxembourg Photography by Christophe / ONT

 

Vestingen en groene plekjes

Een derde van het gemeentelijk gebied bestaat uit groene ruimtes, waardoor Luxemburg de titel “Groene hart van Europa” heeft gekregen. De kazematten van de Bock verwonderen nog steeds geschiedenis- en cultuurliefhebbers. Een bezoek aan de kazematten of aan het museum “Dräi Eechelen” maakt het bezoek compleet. Het duizendjarig hart van de stad werd in 1994 op de werelderfgoedlijst van UNESCO geplaatst.

Luxemburg: Casemates © © Nienke Krook / ONT

Geniet ervan

Wahlhausen - Hosingen

Domaine "La Sapinière" - type D

vanaf €273 €218 / week

Wahlhausen - Hosingen

Domaine "La Sapinière" - type A

vanaf €189 €151 / week

Wahlhausen - Hosingen

Domaine "La Sapinière" - type F8+

vanaf €539 €431 / week