Terug

Madrid, Barcelona, Valencia en Sevilla: top city trips!

Spanje telt tientallen interessante steden, elk met hun eigen geschiedenis en bezienswaardigheden. Bezoekers vinden er ook een gevariëerd aanbod van evenementen en activiteiten: kunst, gastronomie, sport, muziek, … voor elk wat wils.

Het Museum van de Wetenschappen Valencia Het Museum van de Wetenschappen Valencia

Vanuit België zijn de grotere steden makkelijk en snel te bereiken met het vliegtuig, in Spanje zelf verbinden snelle treinverbindingen ook een hele rits kleinere steden. Vakantieweb geeft een overzicht van de trekpleisters in de vier steden Madrid, Barcelona, Valencia en Sevilla.

 

Valencia

Brussel – Valencia: 2u 10min vliegen

Er zijn maar weinig steden zoals Valencia die historische overblijfselen harmonieus kunnen combineren met de meest innovatieve gebouwen uit het nieuwe millennium. Dankzij zijn ligging is de stad van oudsher de mediterrane haven van Spanje. Het fijne zand, het helderblauwe water, uitgestrektheid van de zee en de nabijheid van de kustbergen maken de Valenciaanse kust uniek.

Meer info

Museo de las Ciencias Príncipe Felipe (Wetenschapsmuseum)

 

Madrid

Brussel – Madrid: 2u 15min vliegen

Gelegen in het geografische centrum van het Iberische schiereiland op een hoogte van 646 meter boven de zeespiegel, heeft Madrid een van de belangrijkste historische centra van alle grote Europese steden. De hoofdstad van Spanje combineert de modernste infrastructuren met artistiek erfgoed van een eeuwenoude geschiedenis. In Madrid spelen kunst en cultuur een belangrijke rol. De hoofdstad heeft meer dan zestig musea waaronder het Prado Museum, een van ’s werelds belangrijkste kunstgalerijen en het Thyssen-Bornemisza Museum met meer dan 800 schilderijen.

Meer info

Koninklijk Paleis Madrid (Zarzuela) © Tourspain

 

Sevilla

Brussel – Sevilla: 2u 35min vliegen

Gelegen aan de oevers van de rivier Guadalquivir, was Sevilla ooit een welvarende haven die handel met Amerika uitvoerde. Maar vandaag de dag staat de stad bekend om zijn immense natuurlijke rijkdom. Kom tot rust in de natuurlijke schatten zoals het natuurreservaat Donana, uitgeroepen tot werelderfgoed door UNESCO, en het natuurreservaat Sierra Norte. Ze vormen de ideale omgeving voor buitensporten zoals wandelen, paardrijden en fietsen.

Meer info

Sevilla, plaza de Espana

 

Barcelona

Brussel – Barcelona: 1u 55min vliegen

Romeinse overblijfselen, middeleeuwse wijken en de mooiste exemplaren van modernisme en avant-garde uit de 20e eeuw zijn slechts enkele voorbeelden die van Barcelona een magische stad maken. Zijn Romeinse oorsprong, lange geschiedenis en economische dynamiek hebben van de hoofdstad van Catalonië een culturele stad gemaakt en dat is te zien in het historisch-artistiek erfgoed. Denk maar aan de emblematische constructies van de Catalaanse architecten Gaudi en Doménech i Montaner die door UNESCO tot Werelderfgoed zijn verklaard.

Meer info

Art Nouveau in Barcelona