Mag je je reiskoffers op slot doen als je op vakantie gaat naar Amerika?

Als je met het vliegtuig op reis gaat wil je wellicht je koffers op slot doen. Maar wist je dat er specifieke regels gelden als je naar de Verenigde Staten reist. Met welke spelregels moet je dan rekening houden?

Vacancesweb.be

De Amerikaanse autoriteiten controleren vaak de bagage van reizigers die naar de VS reizen. Je moet dan ook rekening houden met specifieke regels over het op slot doen van je bagage.

Niet op slot, tenzij

Om deze controles mogelijk te maken, mag je je bagage dan ook niet op slot doen. Een uitzondering op die regel bestaat als je een zogenaamd TSA-slot gebruikt. Het gaat daarbij om een combinatieslot dat ook een sleutelgat heeft. Diegene die de controle doet beschikt over een loper waarmee hij het slot kan opendoen en het na de controle weer kan sluiten. 

Op het eerste zicht zal je als je zo’n slot gebruikt niet zien dat je bagage gecontroleerd is. Je vindt dan wel een papier terug in je koffer waarop staat dat er een controle van je koffer plaatsvond.

Waar haal je dat?

Je kan zo’n TSA –slot op heel wat plaatsen kopen. Dat kan veelal op de luchthaven waar je vertrekt maar ook in allerhande winkels en online. Zorg alleszins dat het gaat om een Travel Sentry Approved slot. Je herkent zo’n slot aan het logo dat er op staat.

En anders

Beveilig je je koffer toch met een gewoon slot, dan kunnen de Amerikaanse autoriteiten dat slot openbreken. Je loopt dan het risico dat je je bagage op de transportband op de luchthaven terugvindt met een kapot slot.

✨ Ontdek onze exclusieve selectie van vakantiehuizen in België en over de hele wereld! 🌍 Of je nu alleen op avontuur gaat, een romantische trip maakt, op vakantie gaat met familie of met vrienden een trip maakt, ons op maat gemaakte aanbod zal van elk moment van je reis een onvergetelijke ervaring maken. 💖 Aarzel niet langer, ontdek nu onze sectie die helemaal is gewijd aan reizen en maak je klaar voor een buitengewone vakantie! 🏖️ 🏔️ 🌆