Marquenterre… een paradijs voor vogels en paarden

Met meer dan 250 hectare aan moerassen en meren, duinen en rietland, bevat het park van Marquenterre unieke landschappen en enkele ongelooflijke natuurlijke rijkdommen.

Wandeling in het park Wandeling in het park

Deze site van de Conservatoire du Littoral bestaat uit duinen en bossen die tot aan de randen van de Authie en de Somme lopen. Het zijn de ideale plekken om de natuur en de verschillende dier- en plantensoorten die hier leven te observeren. Er werden meer dan 300 vogelsoorten geteld die het hele jaar door gezien kunnen worden (trekvogels, vogels die hier overwinteren, nestmaken en zeldzame vogels…).

 

Drie parcours om van het park te genieten

Je kan het park bezoeken en zijn geheimen ontdekken via drie parcours. Of je hier nu met je geliefde bent, met je gezin of onder vrienden, er is altijd een parcours dat bij je past. Het groene parcours is het kortste (ongeveer 45 minuten). Het blauwe parcours is middellang (ongeveer 1,5 uur). Het rode is het langste en biedt je twee uur puur plezier in de volle natuur. Vanuit de observatieposten kan je de fascinerende fauna van het park bewonderen. Vraag gerust aan de aanwezige gidsen om je te helpen het gedrag en de leefwijze van de vogels te ontcijferen.

Duinen in het park van Marquenterre

 

Het Henson-paard

In de Marquenterre is het Henson-paard koning. Dit paard staat symbool voor de baai en is het resultaat van de kruising tussen een Frans zadelpaard en een fjordenpaard uit Noorwegen. Het is een heel vredig paard. Je hebt geen ervaring nodig om de duinen en de bossen op zijn rug te ontdekken. Een fijne manier om te ontspannen die gegarandeerd een glimlach op het gezicht van je familie tovert.

Ontvang gratis het magazine Noord Frankrijk en alle tips voor de Baie de Somme

De beroemde Henson-paarden

"