Terug

Met de fiets in en rond het historische Brugge

3 fietsroutes om de beentjes te strekken

Brugge © Flickr - Creative Commons Brugge

 

Brugge, een stad vol historie, pracht en praal. Tot ver buiten de landsgrenzen bekend en nog steeds ontzettend populair bij toeristen. Terecht als je het ons vraagt. De binnenstad van Brugge heeft heel wat te bieden, maar wil je de ruimere regio verkennen dan kan je op de fiets springen. Wij geven jullie alvast 3 fijne fietstochten mee rond Brugge. Heerlijk in de zomer! 

 

De Maerlantroute - 52 km (Brugse Ommeland)

Als je deze uitstekend bewegwijzerde route volgt verken je Damme, Sluis, Aardenburg en Maldegem. Je vertrekt vanuit het pittoreske en charmante Damme, waar het heerlijk uitblazen is op één van de terrasjes aan het water. Dit gebied vormde vroeger een moeras, waar de 13de Eeuwse dichter Jacob van Maerlant zijn naam aan te danken heeft. 52 km is natuurlijk niet min, maar de geoefende fietser krijgt er een geweldige tocht voor in de plaats. Geniet zeker van de eigenhandig te bedienen veerpont! 

Maerlantroute © Ed Webster

 

Breduiniaroute – 45 km (Kust)

Deze route brengt je richting kust. Stemmige dorpjes en plattelandswegen die je door het fantastische polderlandschap voeren: genieten. Hier ontdek de mooiste landschappen van West-Vlaanderen, met meer dan voldoende mogelijkheden voor een tussenstop. Je passeert dorpjes als Stalhille, Vlissegem en Meetkerke. Al ooit van gehoord? In Bredene zelf kan je op een zonnige dag natuurlijk op het strand terecht. Een fijne afwisseling! 

Bredene © Sophie

 

Groene Gordel Brugge – 53 km (Brugge)

Wil je de streek rond de Werelderfgoedstad Brugge echt ontdekken, dan is deze route een must. Je krijgt een veelzijdige mix van bossen, kastelen, open landschappen en dorpjes voorgeschoteld. Onderweg pik je historische bezienswaardigheden als het kasteel van Tillegem en het Fort van Beieren mee, terwijl er meer dan genoeg plekjes zijn om een gezellige picknick te houden. 

Kasteel van Tillegem © Erfgoed Vlaanderen

 

Fietsen in de binnenstad

De binnenstad van Brugge en alle bezienswaardigheden vallen ook per fiets te ontdekken. Je kan natuurlijk je eigen fiets meenemen, maar er zijn ook verschillende verhuurdiensten voor fietsen. Een alternatief zijn de Blue Bikes die je aan het station vindt. Met een abonnementskaart kan je deze fietsen huren.

Grote Markt

 

3 plekjes om te bezoeken met je fiets

In het Brugse centrum kan je urenlang verdwalen, zonder je ook maar een moment te vervelen. Deze 3 bezienswaardigheden horen alvast op je lijstje te staan als je er met de fiets op uit trekt: 


De Grote Markt 
Aan het toeristische centrum van Brugge kan je gewoonweg niet voorbij. Rond het hart van het historische centrum vind je ook het Belfort en het Stadhuis. Wil je je stalen ros even aan de kant zetten dan kan je Brugge verkennen per koets, maar ook een paar uur op een terrasje zitten is niet te versmaden. 

Begijnhof 
Wil je helemaal tot rust komen en terug in de tijd, plan dan maar een bezoekje aan het Begijnhof in. Wie weet kan je nog een praatje maken met een nonnetje. 

Brouwerij De Halve Maan 
Wie België zegt, zegt bier en het is dan ook niet verwonderlijk dat heel wat toeristen Brouwerij De Halve Maan weten te vinden. Ga voor de rondleiding, krijg de geschiedenis van bier mee en sluit af met een heerlijke Brugse Zot! 


Begijnhof © Michela Simoncini

Geniet ervan

Oostende

Oostende - appartement zee embankment

vanaf €240 / week