Salamanca

Terug

Miro, Dali, Velázquez, Bosch, Rubens...

Eeuwen van cultuurvermenging hebben van Spanje een fascinerend land gemaakt, met een van de meest verbazingwekkende artistieke erfenissen ter wereld.

Judit en el banquete de Holofernes, Rembrandt Judit en el banquete de Holofernes, Rembrandt

Aan grote werken van grote kunstenaars is er geen gebrek. Je kan op zoek gaan naar hun unieke erfenis in musea zoals het Guggenheim in Bilbao, het Prado in Madrid of in mooie paleizen zoals het Alhambra in Granada. Typerend voor de collectie van het Prado zijn de klassieke topwerken van de Spaanse, Italiaanse en Vlaamse school uit de 12de tot de 18de eeuw. Je vindt er bijvoorbeeld werken van Goya, Velázquez, Bosch, Rubens en El Greco. In 2019 viert het museum zijn 200 jarig bestaan met een overzichtstentoonstelling over zijn geschiedenis ‘A place of memory’.

Lees meer

 

Drie top musea aan de kunstpromenade van Madrid

Letterlijk op een steenworp van het Prado bevinden zich in Madrid nog twee andere belangrijke kunstcollecties: het Reina Sofia Nationale Kunst Museum en het Thyssen-Bornemisza Museum. De drie musea zijn met elkaar verbonden door de promenade Paseo del Prado. Het Reina Sofia Nationale Kunst Museum is de top in avant-garde en hedendaagse kunst. Hier kan je genieten van de ‘Guernica’ van Picasso, en van werken van Miro, Dali, … en ook van creaties van de huidige innovatieve artistieke trends. In het Thyssen-Bornemisza Museum komt vooral de periode na de collectie van het Prado en voor de avant-garde van het Reina Sofia aan bod, zoals de impressionisten Monet, Van Gogh, Cezanne, en de vroeg 20ste eeuwse kunstenaars Klee en Kandinsky.

Lees meer

Prado Museum, Madrid