Terug

Mogen we binnenkort zwemmen in de vijvers van Brussel?

Bij gebrek aan een openluchtzwembad kunnen zes waterpunten, voornamelijk vijvers, toegankelijk worden gemaakt voor een beperkt aantal mensen tijdens twee weekendmiddagen volgende zomer. Dat meldt de Brusselse minister Céline Fremault.

© visit.brussels

Afgelopen zomer heeft Fremault een studie laten uitvoeren naar de haalbaarheid van zwemmen in een twintigtal vijvers en andere wateren in Brussel. Uit bacteriologische analyses is gebleken dat vijf vijvers en een deel van het kanaal in het Brussels Gewest momenteel over een waterkwaliteit beschikken die wettelijk voldoende is om in te kunnen zwemmen. Volgens de minister is deze in ieder geval hoog genoem om volgende zomer één of twee halve "testdagen" in te lassen.

 

Welke vijvers?

Komen in aanmerking: de visvijvers in Watermaal-Bosvoorde, het Rode Klooster in Ouderghem, de Pede in Anderlecht, het Terkamerenbos, de Fleuriste in Laken en het kanaal aan de Ceria-campus in Anderlecht. Volgens de Brusselse minister zijn er besprekingen aan de gang met de stad, de gemeenten en de haven om een definitief akkoord te bereiken zodat er in de zomer van 2019 op deze plaatsen gezwemd kan worden.

 

Bericht aan de redders...

Volgens minister Fremault zal elke geselecteerde locatie op twee middagen van een weekend opengesteld worden om te zwemmen. Het aantal zwemmers zal weliswaar beperkt zijn, afhankelijk van de plaats. Uiteraard worden er badmeesters in dienst genomen...

© visit.brussels