Museum voor het Openbaar Vervoer van Wallonië: 2 eeuwen aan mobiliteit!

Stap in voor twee eeuwen geschiedenis van de mobiliteit, van de koetsen van vroeger tot de vervoersmogelijkheden van de toekomst.

In het hartje van de wijk Vennes-Fétinne in een oud tramdepot verken je in dit museum de geschiedenis van stedelijk transport en van de mobiliteit van de 18de eeuw tot vandaag.

Een collectie van volledig gerenoveerde voertuigen

Je vindt er een vijftigtal voertuigen (koetsen, trams, trolleybussen, autobussen, …) met interactieve en audiovisuele infopunten.

De doelstellingen van de mobiliteit van de toekomst

Het museum richt zich niet enkel op het verleden. Je vindt er een grote maquette waarop de toekomst van de tram in Luik wordt voorgesteld en een ruimte over duurzame mobiliteit.

Animaties voor de hele familie

De gratis app van het museum biedt een audiogids en een spelparcours voor gezinnen. Elke 3de zaterdag van de maand (behalve in juli en augustus) kan je met je gezin of vrienden deelnemen aan ludieke zaterdagen met een interactief bezoek, creatieve workshop of escape game! Tijdens de schoolvakanties staan specifieke animaties geprogrammeerd.

Meer weten

✨ Ontdek onze exclusieve selectie van vakantiehuizen in België en over de hele wereld! 🌍 Of je nu alleen op avontuur gaat, een romantische trip maakt, op vakantie gaat met familie of met vrienden een trip maakt, ons op maat gemaakte aanbod zal van elk moment van je reis een onvergetelijke ervaring maken. 💖 Aarzel niet langer, ontdek nu onze sectie die helemaal is gewijd aan reizen en maak je klaar voor een buitengewone vakantie! 🏖️ 🏔️ 🌆