Terug

Must do fietstocht in Ath in de Dendervallei

We hebben ons stalen ros van stal gehaald en zijn niet van plan hem snel weer weg te zetten! Onze benen jeuken na die lange lockdown en we hebben meer dan ooit zin gekregen om te bewegen.

© WBT – Denis Erroyaux

Daar gaan we dan: naar Henegouwen deze keer voor een tocht op twee wielen langs de Dender.

Voor dit tweede uitstapje met de fiets, stellen we een route voor die in het teken staat van water. Fietsen langs het water, hoe pittoresk kan het zijn? Het parcours, dat start in het centrum van de stad Ath, zal je ongetwijfeld kunnen bekoren. Vanuit de Reuzenstad slinger je door de Dendervallei op de RAVeL. Dé gelegenheid om de sluizen die het landschap sieren te bewonderen.

De route van 36 km brengt je over kleine wegen en dwarswegen, met in de verte een zicht op afgelegen boerderijen en populieren. Een lust voor het oog.

Download de volledige route en meer inspiratie

 

De route

 

Tot in Lessines en het Notre-Dame Hospitaal à la Rose

Je zal al snel merken dat deze tocht van 2,5 uur vrij gemakkelijk is en je toch heel wat te bieden heeft.

Ze brengt je tot in Lessines en het Notre-Dame Hospitaal à la Rose, dat vaak vergelen wordt met het godshuis van Beaune in Frankrijk. Ook de terugweg naar Ath gaat door het platteland! Deze tweede post-lockdown route is dan wel minder zwaar dan de eerste, maar daarom niet minder mooi! Herontdek de geneugten van een fietstocht en het gevoel van vrijheid dat je bij elke beweging overvalt. We hebben ervan gedroomd en nu kunnen we het ook echt doen!

PRAKTISCHE INFO : Vertrekt en aankomst aan de toeristische dienst van Ath. Het treinstation van Ath is het dichtste bij.

Langs de Dender © www.visitwapi.be

 

Op ontdekking in de buurt

Huis der Reuzen in Ath, een groots bezoek aan Walloniëe
Gallo-Romeins museum van Ath en diens uitzonderlijke antieke bootjes
Burbant toren, een middeleeuwse toren in Ath
Notre-Dame Hospitaal à la Rose, een middeleeuwse schat in Lessines

Lessines, Hospitaal Notre-Dame à la Rose © Coralie Cardon – www.visitwapi.be

"