Terug

Must do mountainbiketocht: Le Grand Blaimont in Hastière

Nooit twee zonder drie: dit is al onze derde fietsuitstap sinds het begin van de lockdown! Nu je de smaak te pakken hebt, durven we je al eens iets zwaarders aan te bieden! Iets heel zwaar zelfs. Een mountainbiketocht waar je al je spierkracht voor zal moeten aanspreken in de provincie Namen.

Abdij van Hastière © C. Maes - Office du Tourisme de Hastière Abdij van Hastière

Aan de abdij van Hastière klim je op je mountainbike en vlieg je over het parcours dat, zoals je al wel begrepen hebt, erg bekend is om zijn moeilijkheidsgraad en daardoor een aanrader is voor ervaren sporters. Vergeet je drinkbus niet, want zweten zal je!

 

Mooie vergezichten

Tijdens deze tocht van 18 km duik je in het historisch en architecturaal erfgoed van de vallei van de Meuse. Je laat Hastière achter je en rijdt richting Blaimont. Na het dorp, waar je van prachtige vergezichten geniet, geef je je helemaal op de heuvelruggen van Falmignoul. Wat een programma! Het goede nieuws: wat stijgt, gaat ook weer naar beden. Langs de bossen van de Colébi-ravijn daal je weer richting de Meuse. De natuur is minstens even adembenemend als de inspanning! Deze postkaartlandschappen zal je niet gauw vergeten…

Download de volledige route en andere inspiratie

Vergezichten over de Meuse © Mme Bougeotte.com

 

De route

 

Waulsort en zijn kasteel

In Waulsort is het tijd voor een welverdiende pauze: het dorp is zeker een omweg waard en we raden je aan om, onder andere, het kasteel en de oude steenbakkerij te bezoeken. Als je geluk hebt met het weer, zie je misschien zelfs de laatste overzetveer van Wallonië. Wat een droom! Na 1,5 uur plezier sta je weer aan de abdij. We ademen in. We ademen uit. We hijgen. Een beetje. Een beetje veel. Wees maar zeker: na Le Grand Blaimont keer je met een blij hart terug naar huis.

PRAKTISCHE INFO:Parcours voor ervaren sportievelingen. Vertrek aan de abdij van Hastière. Parking beschikbaar. Treinstation van Dinant of Anseremme.

Het dorp Waulsort vanop de heuvels © JL-Flemal

 

Op ontdekking in de buurt

In Waulsort ga je terug in de tijd met de overzetveer
Villa 1900
Kasteel Freÿr-sur-Meuse
Brasserie Caracole

"