Terug

Naar de Belgische mountainbike-hoofdstad na de lockdown

Ergens naartoe, ja, maar niet te ver weg en liefst met familie of vrienden! Wat is een betere manier om je levendig te voelen dan op de fiets te stappen?

© WBT – Olivier Legardien

Voor dit eerste idee post-lockdown stellen we een route voor met een aangename verandering van omgeving, vol gevarieerde paden. Waar naartoe? Wallonië! Meer bepaald het hart van de Ardennen.

Het is in Houffalize, de Belgische hoofdstad van de mountainbike, dat je moet zijn. Je zit dan in Belgisch Luxemburg, vlakbij La Roche-en-Ardenne. Op het programma: een rit van 18 km die ongeveer 1u30 duurt (misschien iets langer...).

 

Het traject

 

Zo blij om eindelijk weer in het zadel te zitten!

Hier wacht je een off-roadcircuit van gemiddelde moeilijkheidsgraad, dat de meanders van de Ourthe volgt en je mooie dorpjes laat ontdekken: Cowan, met zijn beekje, zijn oude begraafplaats en zijn typische Ardense boerderijen en Tavigny, met zijn feodale kasteel. De ideale gelegenheid om van de fiets af te stappen en een hapje te eten! Of om wat te stretchen na die eerste echte fitnesssessie. Want ja, je mag dan wel een beetje pijnlijk thuiskomen van dit uitje, maar zo blij dat je eindelijk weer ergens anders in het zadel zit dan bij jou in de buurt!

PRAKTISCHE INFORMATIE:
Vertrek naar het toeristenbureau van Houffalize. Dit circuit is volledig afgebakend en niet geschikt voor kinderen onder de 15 jaar. Het dichtstbijzijnde NMBS-station bevindt zich in Gouvy.

Download de volledige routebeschrijving en andere tourideeën

 

© ThW Wikimedia

 

Om in de omgeving te ontdekken

Het Natuurpark van de Twee Ourthes, een beschermd gebied in hartje Ardennen
Houtopia, het recreatiepark bij uitstek voor kinderen
Brasserie d'Achouffe

© WBT – Denis Erroyaux

"