Terug

Name: Hoofdstad… van het bier en de streek

Het is alweer 6 jaar geleden dat de eerste editie van Namen Hoofdstad van het bier en de streek werd georganiseerd.

Voor deze 7e editie verandert Namen tijdens het weekend weer in DE hoofdstad van het bier! Er zullen 40 brasseries meedoen (waarvan een groot deel nog niet eerder deelnam) om 200 verschillende bieren aan te bieden (waaronder enkele zeer exclusieve)! Dit jaar staat de kunst van het mixen centraal tijdens demonstraties van cocktails met bier. De relatie met eten zal uiteraard ook niet vergeten worden…

 

Twee brasserieën uit het noordwesten van Engeland zullen deze kant op komen om ons een andere biercultuur te laten ontdekken. Wat animatie betreft, zal de kunst van het proeven van bier onder de aandacht gebracht worden met proeverijen voorzien van commentaar en een blinde proefwedstrijd, een demonstratie van amateurbrouwers, en dat terwijl concerten voor een feestelijke sfeer zullen zorgen.

 

Kinderen zullen ook niet vergeten worden en kunnen genieten van houten spellen, schmink, en een springkasteel. Ten slotte zal een exclusief bier, gebrouwen in samenwerking met Brasserie du Clocher (Malonne), gepresenteerd worden.

 

Waar en wanneer?

Namen, Esplanade de la Citadelle, dit weekend op 13, 14 en 15 juli.