Terug

Nancy, de al lang begeerde

De oude hoofdstad van de Hertogen van Lotharingen ontvangt u hartelijk.

De Place de la Carrière te Nancy, met UNESCO-klassificatie © Régine Datin De Place de la Carrière te Nancy, met UNESCO-klassificatie

In Nancy is de geschiedenis in de openlucht te lezen. De UNESCO vergist zich niet. Een opmerkelijk cultureel erfgoed, van de oude middeleeuwse stad tot aan de gebouwen in Renaissancestijl, via het Paleis van de Hertogen en het geweldige perspectief dat de Place de la Carrière biedt. En de nieuwe stad heeft haar overdekte markt en de vele winkelstraten met restaurants die rivalen in originaliteit zijn. ?

Meer info

 

Hertog Stanislas en zijn plein

In 1737 wilde Hertog Stanislas van Lotharingen zijn schoonzoon, koning Lodewijk XV van Frankrijk, eren door het aanleggen van een plein te zijner glorie. Een must-see in Nancy, startpunt voor vele wandelingen in de verschillende wijken van de oude stad.

Stanislas plein © D. de Le Hoye

 

Een van de poorten die uitkomt op de Place Stanislas, ontworpen ter glorie van Louis XV

Poste Ouest van de Stanislas plein © D. de Le Hoye

 

Ontdek de vele speciale hotels in de oude stad van Nancy

Historische centrum van Nancy © d.de Le Hoye

 

De poort van la Craffe

Imposante poort aan de noordzijde van stad, die uitkomt bij de middeleeuwse stad en de levendige wijk van Nancy. De monumentale poort van la Craffe getuigt van de kwaliteit van de bescherming die het centrum kreeg vanaf het einde van de 19e eeuw. Het is zo dat de tweelingtorens, die zijn opgericht in 1463, muren hebben van 3 meter dik, die de aanvallen op de stad door Charles Le Téméraire in 1476 en 1477 weerstaan hebben. De raamopeningen waren zodanig geplaatst dat van daaruit gemakkelijk in alle richtingen kon worden geschoten, stenen steunen droegen vroeger de luiken die de schutters, geposteerd in die openingen, moesten beschermen.

Poort de la Craffe Nancy © Régine Datin

 

Vele pleinen en steegjes met wijkse sfeer

© Régine Datin

 

De centrale overdekte markt in de hoger gelegen stad moet u gezien hebben

De sfeerrijke markt in het centrum van Nancy. Ontdek op één plaats alle streekproducten © Régine Datin