Terug

Natuur en wandeltochten met het gezin, of liever sportief

© M. Davy

Wanneer u Aude bezoekt, zult u snel beseffen dat er niet alleen maar kastelen en abdijen zijn, hoe mooi die ook zijn! Het is eerst en vooral de natuur…. Ongerept en zo gevarieerd. Praktisch alle landschappen en klimaten van Frankrijk zijn er terug te vinden! Kom, volg de gids en laat me enkele momenten van mijn verblijf met u delen.

Meer info

 

Het regionale park La Narbonnaise en Méditerranée

Het beslaat de gehele kustlijn van Aude en een klein deel van het achterland. Het bestaat uit Les Corbières Maritimes en een uitgestrekt lagunegebied, en het vertegenwoordigt één van de laatste grote ongerepte natuurgebieden van Frankrijk van deze omvang aan de Middellandse zee. Weet dat het Park tussen april en november 2 maal per week gratis 'natuuruitjes' aanbiedt. Wandelaars op elk niveau hebben bijna 200 km aan wandelpaden en wandelcircuits, en tevens 2 lange-afstands-wandelpaden tot hun beschikking!

 

Slinger van kloven en ravijnen

Bij elke wandeling valt wat te ontdekken. Maar wat ik zo’n beetje overal zag waren al die kloven die elkaar telkens opvolgden, de een nog spectaculairder dan de ander. De kloven van Saint Georges en die van Pierre Lys vormen het smalste gedeelte van de hoogvallei van de Aude. Indrukwekkend: hier heeft de rivier de rots uitgehold tot een ravijn van meer dan 30 meter diep. Een beetje meer naar het westen van Corbières, vindt u onder het middeleeuwse fort van Termes de kloven van Terminet, die ook spectaculair zijn en populair bij liefhebbers van canyoning. En tenslotte moet ik u wijzen op de twee op enkele kilometers van Quéribus en Peyrepertuse gelegen burchten der duizelingen, de Gorges de Galamus en de Ermitage Saint Antoine.

© M. Davy

 

© Céline Deschamps

 

De hoogvallei van de Aude

In het zuiden van het departement strekt de hoogvallei van de Aude zich uit aan beide zijden van de rivier de Aude. Ook dit is een paradijs voor wandelaars. Dennen en loofbomen staan zij aan zij. Afhankelijk van het seizoen vindt u er, als u zich onopvallend weet te gedragen, soms herten, reeën en wilde zwijnen. In totaal ligt er 630 km aan gemarkeerde paden voor u klaar, met meer dan 70 routes waarvan de zwaarte varieert.

 

Bijzondere wandelroutes: met het gezin of gewoon voor uw plezier

De Sentier Sculpturel de Mayronnes is een circuit in Corbières dat makkelijk te doen is, een parcours langs een expositie van hedendaagse beeldhouwkunst, in een schitterende omgeving midden in de natuur, met wijngaarden en kreupelhout.

??De Sentier en Poésie: deze 2 uur durende wandeling neemt u mee in de voetsporen van de dichter Joseph Delteil. Vanuit het dorpje Villar-en-Val leidt het pad u soms diep de bossen in.

?De Labyrinthe Vert: dit pad aan de voet van de Pyreneeën, in de buurt van het dorp Nébias, is voor kinderen ideaal om te lopen en staat in de streek bekend om zijn onwerkelijke schoonheid (voortdurende schemer, afwisseling van doorgangen en dieptes, bizarre rotsen, vreemdvormige bomen ...).

© C.G.

 

© Aude Tourisme

Lees de volledige reportage