Terug

Nemen Belgen weer het vliegtuig zoals voor de pandemie?

19/08/2022

Hebben de Belgen de weg naar de luchthaven weer gevonden nu de meeste reisbeperkingen zijn opgeheven? De cijfers van Brussels Airport zijn verbazend…

Eduardo Velazco

Brussels Airport heeft in juli 2.223.105 passagiers verwelkomd, of 81% van de frequentie van juli 2019. Een resultaat dat “de verwachtingen overstijgt”, zegt de luchthaven. Het gaat om een absoluut record in cijfers sinds de start van de pandemie!

Nederlandse reizigers in België

Die stijging is te danken aan de heropleving van de vakantiemarkt en aan passagiers die hun familie of vrienden in het buitenland gaan bezoeken, zegt de luchthaven. Transfers van vluchten van Nederland naar Brussels Airport en de stijging van het aantal Nederlandse reizigers vanuit Brussels Airport om de lange wachttijden op de Nederlandse luchthavens te ontlopen hebben ook een positief effect gehad.

Welke bestemmingen?

Spanje, Turkije, Italië, Griekenland, Marokko, Portugal, Duitsland, de Verenigde Staten, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk waren de meest bezochte landen. Turkije, Griekenland, Marokko en de Verenigde Staten kenden ook een succes. De 10 belangrijkste bestemmingen in juli waren Madrid, Barcelona, Lissabon, Rome, Alicante, Malaga, New York, Istanbul, Milaan en Londen.